Kovid-19 aşısı beynine pıhtı attı: Şirkete dava açtı

Kovid-19 aşısı beynine pıhtı attı: Şirkete dava açtı

44 yaşındaki Jamie Scott, pandemi döneminde Kovid-19 aşısı yaptırdı. Kovid-19 aşısı sonrası Scott'un beynine pıhtı attı. Kalıcı bir şekilde rahatsızlanan adam şirkete dava açtı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs'ün ortaya çıkışının ardından mRNA bazlı aşılar geliştirilmiş ve milyonlarca kişiye uygulanmıştı. İngiltere’de yaşayan Jamie Scott, AstraZeneca’nın geliştirdiği mRNA bazlı Kovid-19 aşısını yaptırdı. Scott, aşı sonrası beynine pıhtı atınca çalışamaz hale geldi. 44 yaşındaki adam şirkete dava açtı.

haber-ic-002.jpg

BEYNİNE PIHTI ATTI

İngiltere’de yaşayan Jamie Scott, AstraZeneca’nın geliştirdiği mRNA bazlı Kovid-19 aşısını yaptırdı. Scott, aşı sonrası beynine pıhtı atınca çalışamaz hale geldi. Şirkete dava açan adam, haklarını almak için çalışmalar başlattı.

2 çocuk babası olan 44 yaşındakİ Jamie Scott, 2021 yılının Nisan ayında Kovid-19 aşısı olduktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Scott, aşıdan sonra beyninee pıhtı attığını ve bunun kalıcı bir hasar oluşturduğunu öğrendi.

"AŞININ RİSKLERİ DUYURULMADI"

Scott’ın eşi Kate, İngiliz Daily Telegraph gazetesine verdiği röportajda, aşının olası risklerinin yeteri kadar duyurulmadığı söyleyerek, “Biz 18 aydır hükümete baskı yapmaya çalışıyoruz ama yaşanan rahatsızlık sebebiyle bize tazminat verilmedi. Biz de AstraZeneca’yı sorumlu tutuyoruz” ifadelerini dile getirdi.

İngiliz medyası, bu davanın sonucunun yüz milyonlarca dolarlık olabileceğini ve emsal teşkil edebileceğini belirtti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.