KPSS 50 ile itfaiye eri alım ilanı yayımlandı!

KPSS 50 ile itfaiye eri alım ilanı yayımlandı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, itfaiye teşkilatında görevlendirmek üzere 20 itfaiye eri alımı yapacak. KPSS 50 puanı ve lise mezunu adaylar başvurabilir. Başvurular Ağustos ayında kabul edilecek. Detaylar haberimizde…

Muğla Büyükşehir Belediyesi, itfaiye teşkilatında görevlendirmek üzere memur alımı yapacak. İlan kapsamında, KPSS 50 puanı ve lise mezunu adaylar arasından 20 itfaiye eri alımı gerçekleştirilecek.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan ilana göre, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde belediye itfaiye yönetmeliği kapsamında istihdam edilecek olan 20 itfaiye eri alımı yapılacak. Alımlar Lise mezunu erkek adaylar arasından yapılacak ve genel idare hizmetleri sınıfında 10. dereceli kadroya atanacaklar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartlar aranacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum olmama, görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu bulunmama, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumlu çıkma, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmama gibi nitelikler aranacak.

Özel şartlar kapsamında ise KPSS, eğitim, sürücü belgesi ve mesleki şartlar aranacak. Başvuru yapacak adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den P94 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca başvuru yapacak adayların 30 yaşından gün almamış olmaları, lise mezunu olmaları, en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları, itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları ve erkeklerde 167 cm, kadınlarda ise 160 cm boyundan kısa olmamaları gerekmektedir.

Başvurular, Ağustos ayı içerisinde kabul edilecektir. Başvurular şahsen yapılacak ve belirtilen adres olan Orhaniye Mahallesi Fuat Ardıç Caddesi No:3 Menteşe / Muğla'ya istenen belgelerle başvuru yapılacaktır. Başvuruların alınacağı tarihler 23-25 Ağustos 2023 olarak belirlenmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.