New York'tan Şimşek'e yeşil ışık: Türk ekonomisi toparlanıyor

New York'tan Şimşek'e yeşil ışık: Türk ekonomisi toparlanıyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) EMEA ülke reytingleri direktörü Frank Gill, Türk ekonomisinin Mehmet Şimşek döneminde güçlendiğine dair olumlu sinyallerin giderek arttığını açıkladı.

Gill, Türkiye'de para biriminin değer kaybına devam ettiğini, bankalarda bir miktar sermaye kaybı yaşanabileceğini belirtirken, aynı zamanda yeni yönetim ile beraber ekonominin dengelenme sürecine girdiğini ve bu durumun kredi not görünümünü olumlu etkilediğini ifade etti.

3.jpg

POZİTİF ETKİ BAŞLADI

Türkiye'nin bu yılın üçüncü çeyrek büyüme verilerini değerlendiren Gill, "Özellikle ortodoks para politikasının yeniden uygulamaya konması, ekonominin dengelenmesi, yurt içi tasarrufların artması, tüketimin yavaşlaması ve ithalatın azalması gibi faktörlerin, Türkiye ekonomisinde pozitif etkiler yaratmaya başladığını düşünüyoruz" dedi.

1.jpg

MEHMET ŞİMŞEK ETKİSİ

Bakan Mehmet Şimşek liderliğinde atılan adımların, Türk ekonomisinin yeniden yapılandırılması ve sürdürülebilir bir büyüme sürecine girmesi konusunda önemli bir rol oynadığına vurgu yapan Gill, "Temel senaryomuz Türk ekonomisinin Mehmet Şimşek liderliğinde yumuşak bir iniş sürecinden faydalanacağı yönündedir" şeklinde konuştu.

2.jpg

TEDBİRLERİN İLK SİNYALLERİ

Öte yandan Türk ekonomisinin genel görünümünü değerlendiren Gill, mevcut politika ve uygulamaların Türkiye'nin ekonomik istikrarını güçlendirmeye yönelik olumlu bir yönde ilerlediğini belirtti.

Türkiye'nin uluslararası alanda olumlu performansa doğru ilerlemesi ve Frank Gill'in değerlendirmeleri, yeni dönemde alınan tedbirlerin olumlu etkilerini vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.