Kredi kartı borcu olanlar dikkat! O tarih açıklandı…

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! O tarih açıklandı…

TCMB tarafından enflasyonla mücadele kapsamında uygulanan politika ile faiz kararının bu ay kredi kartları için uygulanmayacağını açıklanmıştı. Alınan yeni kararın açıklanan tarihten itibaren kullanılmaya başlanacağı duyuruldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artırım kararı, kredi kartı faizlerini de etkilemeye devam ediyor. Haziran ayında %1.36 olan kredi kartı akdi faizleri, alınan faiz artırım kararlarının sonrasında %3.71'e yükselmişti. 1 Aralık 2023 tarihi itibarıyla ise 4.17'ye yükselmesi gereken kart faizleri, TCMB'nin tebliği ile Aralık ayında pas geçilmiş olacak.

kredi-karti-2.jpg

KREDİ KARTI FAİZLERİ 4,40'A YÜKSELECEK

TCMB, Aralık ayı toplantısında 250 baz puanlık artış sinyali vermişti. Buna göre, TCMB, bu ay yapacağı senenin son PPK toplantısında aldığı faiz kararıyla beraber 2023 Kasım ve Aralık ayında alınan PPK sonuçlarını kart faizleri için toplu olarak yansıtacak. Beklenti oranında 250 baz puanlık artışa gidilmesi halinde, toplam olarak 750 baz puanlık ekleme ile 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla kredi kartı akdi faizleri 4.40 seviyesine yükselmiş olacak.

kredi-karti-3.jpg

Kredi kartı akdi faizlerinin yükselmesi, kredili mevduat hesapları ve nakit avans işlemleri için yapılacak faiz oranını da aynı koşullar içerisinde %5.16 oranına çıkaracak. TCMB'nin 6 ay içerisinde kart faizlerini üç katın üzerinde artırdığı bilinirken, dar gelirli vatandaş bu kararla oldukça zora giriyor. Söz konusu faiz oranlarına BSMV ve KKDF kesintilerinin de ilave edilmesiyle beraber kart borcu olan vatandaşlar için zorlu bir süreç olmuş olacak.

HABER MERKEZİ / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.