Kredi kartı kullananlara kötü haber: Taksit yapamayacaksınız

Kredi kartı kullananlara kötü haber: Taksit yapamayacaksınız

Merkez Bankası'nın kredi kartlarına sınırlama getirileceğinin sinyalini verdi. Nasıl bir düzenleme yapılacağı merak konusu olurken kredi kartı kullanıcılarına kötü haber geldi. Bazı sektörlerde taksit sınırlaması gündemde. İşte detaylar...

Kredi kartı harcamalarında büyük yükselişler yaşanmasının ardından Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, “Kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor" demişti. Merkez Bankası'nın düzenleme sinyalinin ardından kullanıcılara kötü haber geldi.

taksit.jpg

TAKSİT SINIRLAMASI OLABİLİR

Ekonomist Muhammet Bayram, kredi kartı harcamalarına karşı taksit sınırlaması getirilebileceğini söyledi. Bayram, özellikle lokanta ve hizmet sektörüne sınırlama getirilmesi gerektiğini açıkladı.

Milliyet gazetesine röportaj veren Bayram, kuyum ve mücevher sektörüne de taksit sınırlaması olabileceğini belirtti.

Muhammet Bayram, "Taksit sınırlaması getirilebilir. Özellikle lokanta ve hizmet sektöründe bir sınırlama getirilmeli, son 4-5 dönemdir lokanta ve hizmet sektöründeki enflasyon katılığı kırılamadı. Bu sektörlere taksit sınırlaması getirilirse enflasyona karşı ciddi bir mücadele örneği gösterilebilir. Kuyum sektörü, mücevher sektörüne taksit sınırlaması getirilebilir" ifadelerini kullandı.

Daha önce altın alımı için sınırlandırma olmuştu, lüks eşya ve telefon alımı için taksit sınırlaması yapılmıştı.

fis.jpg

LİMİT ARTIŞINA SINIR GELEBİLİR

Ayrıca kredi kartı limit artışlarına da sınır getirilebileceğini söyleyen Bayram, "Şu anda BDDK kararına göre herkesin gelirine göre bir kredi kartı limiti uygulanıyor. Bu da alınacak önlemler arasında diyebiliriz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.