Kredi kartları için limit kararı: Bankalar uygulamaya başladı

Kredi kartları için limit kararı: Bankalar uygulamaya başladı

Merkez Bankası'nın kredi kartlarında düzenleme sinyalini vermesinin ardından bazı bankalar harekete geçti. Böylece kredi kartlara yönelik ilk kısıtlayıcı tedbir alınmış oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüksek enflasyon nedeniyle kredi kartlarına karşı ilk kısıtlayıcı tedbiri aldı. Birçok düzenlemenin yapılması beklenirken ilk kısıtlama limit artışlarına geldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kart sahiplerinin aylık gelirinin 4 katı kadar limit belirlemelerini önerdi. Daha önce aylık gelirin 10 katı kadar limit verebilen bankalar, bu konuda düzenlemeye gitti.

10 KATINA KADAR LİMİTE SON

Bazı bankalar, gelirlerinin 10 katına kadar kredi kartı limiti verme uygulamasını durdurdu. Bu sayede, özellikle asgari ücretli ve düşük gelirli bireylerin yüksek limitli kartlara sahip olmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Bankalar, kredi kartı limitlerini belirlerken daha katı kriterler uygulamaya başladı. Bu kriterler arasında kişinin gelir durumu, kredi geçmişi, borçluluk oranı ve kredi notu gibi unsurlar yer alıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.