Kronik hastalık raporu süresi uzatılacak mı?

Kronik hastalık raporu süresi uzatılacak mı?

Kronik hastalıkları olan kişilerin ilaç ve tıbbi malzeme teminine ilişkin rapor süreleri 30.06.2023 tarihine kadar uzatılmıştı. 30 Haziran’dan sonra hastaların ne yapacağı merak ediliyor. Peki, Kronik hastalık raporu süresi uzatılacak mı?

Kronik hastalık raporu süresi uzatılacak mı? sorusu arama motorlarında gündem oldu. Sağlık Bakanlığı 15.12.2022 tarihinde bir duyuru yayınlayarak bazı hayati öneme haiz ilaç raporlarının süresini 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatmıştı. Bunun üzerine SGK da süreyi uzatarak kronik hastalığı olan vatandaşlara yardımcı oldu. Kronik hastalıkları nedeniyle kullanmış oldukları ilaç ve tıbbi malzeme teminine ilişkin rapor süreleri 30.06.2023 tarihine kadar uzatılmıştı. Peki, Kronik hastalık raporu süresi uzatılacak mı? Tüm detaylar haberimizin devamında:

SENDİKADAN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan büyük deprem felaketi ve hastaların kalan kısa sürede raporlarını hızlı bir şekilde yenileyemeyecek olması göz önünde bulundurularak Sağlık Bakanlığı ve SGK tarafından kronik hastalığı olan hastaların rapor sürelerinin tekrar uzatılması ve Medula sistemine öncelikle işlenmesi gerekiyor açıklamasında bulunan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, “Raporlarını yenilemek isteyen hastalar, hastanelerden en erken 1.5-2 ay sonrasına randevu alabiliyorlar. İlgili uzman gerektiren ilaçların yazılması ve raporlarının çıkarılması konusunda da çok büyük sıkıntılar yaşanıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın gerekli düzenlemeleri biran evvel yapması şart. Eğer önlem alınmazsa hastalar çok büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalacaklar ve raporlarını yeniletemedikleri için kullandıkları ilaçlara ve tıbbi cihazlara ulaşamayacaklar” ifadelerinde bulundu.

KRONİK HASTALIK RAPORU SÜRESİ UZATILACAK MI?

"Kronik hastalık raporu süresi uzatılacak mı?" sorusuna cevap veren Saydan, şunları söyledi:

Hastaların mağdur olmaması için Bakanlık tarafından kronik hastalık raporları için nasıl bir yöntem izleneceği yönünde açıklama bekleniyor. Vatandaşlarımıza üzülerek bildirmek isteriz ki, Sağlık Bakanlığı ve SGK gerekli düzenlemeyi bir an önce yapmadığı takdirde süresi uzatılmış raporları ile 30 Haziran’dan itibaren eczanelerimizden bu tür ilaçlarını yeterli sayıda ya da hiç alamayacaklar.

Ülkemizde Kronik hastalıklara sahip yaklaşık 30 milyon civarında hasta ve bu hastalara ait 80 milyon tekil rapor sistemlerde işlem görüyor. Zaten bu hastaların hepsinin hastanelere başvurması bile yeterince sıkıntı yaratacak ve hastanelerdeki yoğunluk başa çıkılmaz olacaktır."

Haber Merkezi

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.