Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda 2007’den sonra en büyük alım!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda 2007’den sonra en büyük alım!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2007’den sonra en büyük işe alımını yapıyor. Tüm orkestra, koro ve topluluklara 450 sözleşmeli sanatçı alımı yapılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nce tüm orkestra, koro ve topluluklara 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin B fıkrası uyarınca 6 Haziran 1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın ek 8'inci maddesi kapsamında görev yapmak üzere sözleşmeli sanatçı alınacaktır. Sanatçı alımına ilişkin duyuru, 30 Eylül 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Kariyer kapısı üzerinden alınacak olan sınav başvuruları 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacak olup, 16 Ekim 2023 tarihinde sona erecektir" denildi.

2007'DEN SONRA EN BÜYÜK ALIM

Açıklamada 450 sözleşmeli sanatçı istihdam edileceği belirtilerek, "2007 yılından bu yana ilk defa aynı anda bu denli yüksek sayıda sanatçı alımı yapılmaktadır. Küçük yaşlardan itibaren sanata emek vermiş genç ve yetenekli sanatçılarımızın Bakanlığımız bünyesinde istihdam edilmesiyle kendilerini geliştirmelerinin yanı sıra sevdikleri işleri yapmalarına da imkan sağlanmış olacaktır. Genç sanatçılarımızın istihdamı batı müziği ve klasik müziğin yanı sıra kadim müzik kültürümüzün eşsiz değerlerinin geleneksel ve yenilikçi bir şekilde icra edilerek gelecek nesillere aktarılması açısından da önem arz etmektedir. Sözleşmeli sanatçı alım ilanına Bakanlığımızın 'https://guzelsanatlar.ktb.gov.tr/TR-350157/4b-sozlesmeli-sanatci-alimi-hakkinda-duyuru.html' adresinden ulaşılabilir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.