Kurbanlıklarda son durum: Bayram yaklaştıkça fiyatlar düşecek

Kurbanlıklarda son durum: Bayram yaklaştıkça fiyatlar düşecek

Mamak’ta bulunan kurban pazarında bayram hazırlıkları devam ediyor. Hayvan Yetiştiricisi Salim Kara, bayram yaklaştıkça hayvan fiyatlarının düşeceğini ifade etti.

Ortaköy Mamak Belediyesi kurban satış alanında bayram hazırlıkları devam ediyor. Pazarda ağırlıkla Van, Ağrı, Çorum, Amasya, Kars ve Ardahan yörelerinden getirilen hayvanlar bulunurken; büyükbaş hayvanlarda fiyatlar 100-250 bin TL, küçükbaşta ise 10-25 bin TL arasında seyrediyor. Kurbanlık hayvan yetiştiricisi Salim Kara, bayram yaklaştıkça fiyatların düşeceğini belirterek, “Etin kilosu marketlerde 400-500 lira olurken burada kilosu 320 lira civarına denk geliyor. Piyasaya göre ucuz fakat vatandaşların alım gücü düştüğü için bu sene satışlar iyi gitmiyor” şeklinde konuştu. 10 gündür pazarda olduğunu belirten Kara, getirdiği 30 hayvandan sadece 6 tane satabildiğini vatandaşların daha çok küçükbaş tercih ettiğini açıklamalarına ekledi.

1.jpg

FİYATLAR DEĞİŞKEN

Ortaköy’de bulunan Mamak Belediyesine ait kurban satış alanında Van, Ağrı, Çorum, Amasya, Kars ve Ardahan yörelerinden getirilen hayvanlar bulunuyor. Büyükbaş hayvanlarda kurban fiyatları 100 bin ile 250 bin lira arasında değişirken, küçükbaş hayvanlarda ise fiyatlar 15 bin liradan başlayıp 25 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Kurban Bayramı’nın birinci gününden itibaren alanda bulunan kesim yerlerinde hayvan kesim hizmeti de verileceğini belirten pazar esnafı, kesim ücretinin satıcısına göre hayvan ücretinin içinde olduğunu söyledi.

3.jpg

BAYRAMA YAKIN DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Kurbanlık hayvan yetiştiricisi Salim Kara fiyatların bayram yaklaştıkça düşeceğini ifade etti. Kara, “Bu sene hayvan fiyatları düşük olmasına rağmen bayram yaklaştıkça satışların artması için fiyatlar iyice düşecek. Etin kilosu marketlerde 400-500 lira olurken burada kilosu 320 lira civarına denk geliyor. Piyasaya göre ucuz fakat vatandaşların alım gücü düştüğü için bu sene satışlar iyi gitmiyor. Ben 10 gündür buradayım 30 hayvan getirdim sadece 6 tane satabildim. Vatandaşlar sadece kurban kesebilmek için küçükbaş hayvanı tercih ediyor. Bu şekilde giderse Arife Günü Amasya’ya dönüp kalan mallarımı orada satacağım” dedi.

4.jpg

“HEPSİNİ SATMAM MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR”

Bu sene Ortaköy Kurban Pazarı’nda 84 çadır olduğunu belirten Salim Kara, “Geçen yıl geldiğimizde yaklaşık 300-400 çadır oluyordu. Pazar alanının neredeyse tamamı doluyordu. Bu sene toplamda 84 çadır bulunuyor. Bunun en büyük nedeni hem vatandaşların hem de üreticinin ekonomik sorunlar yaşaması. Ben Amasya’dan hayvanlarımı getirirken yaklaşık 120 bin lira masraf yaptım. Bu maliyetin çıkması ve para kazanmam için mallarımın tamamını satmam gerekiyor. Satışlar böyle devam ederse hepsini satmam mümkün görünmüyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:İlksayfa Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.