Kurtuluş Parkı’nda köpekler kol geziyor: Parklar çocuklarındır

Kurtuluş Parkı’nda köpekler kol geziyor: Parklar çocuklarındır

Her geçen gün başıboş köpek sorunu artarak devam ederken, tehlike oyun parklarına kadar indi. Kurtuluş Parkı’nda, oyun alanındaki sayısız köpek görüntüsü şaşkına çevirdi. Tedirgin olan vatandaşlar, duruma acil çözüm bekliyor.

Her geçen gün başıboş köpek sorunu artarak devam ediyor. Yurdun dört bir tarafından gelen köpek saldırısı haberlerin ardından, tehlike oyun parklarına kadar indi. Ankara Kurtuluş Parkı’nda, oyun alanındaki sayısız köpek görüntüsü şaşkına çevirdi. Parka gittiği takdirde bir yaralama ile karşılayacaklarını düşündükleri için tedirgin olan vatandaşlar, durumun bir an önce yetkililer tarafından çözüme kavuşmasını bekliyor.

basliksiz-1-recovered.jpg

KÖPEKLER, PARKLARI MESKEN TUTTU

Son zamanlarda ciddi anlamda köpek sayılarında yaşanan artış, beraberinde başıboş köpekleri de getirdi. Kontrolden çıkan köpek sorunu erken saatlerde işe giden, geç saatlerde dönen vatandaşlarını zor durumlar yaşatıyor. Mahallelerin yanı sıra şehir merkezlerine inen köpeklerin noktalarından biri de oyun alanları. Durum böyle olunca, köpek sevmek isteyen çocukların yaralanması da kaçınılmaz son oluyor. Ankara Kurtuluş Parkı’nda, salıncakların başındaki, kaydırakların ucundaki sayısız köpek görüntüsü “Bu kadarı da olmaz artık” dedirtti. Park ve bahçeleri mesken tutan başıboş köpeklerden oldukça tedirgin olan vatandaş, bir an önce köpeklerin toplatılarak, güvenli alan oluşturulmasını istiyor.

kopek.jpg

“ÇOCUKLAR DEĞİL, KÖPEKLER KOŞUYOR”

Çocuklarını rahatça parka getirip vakit geçiremediklerini dile getiren vatandaşlar, “Çocuklarımızı parklara tek başına göndermeyi bırakın, birlikte gidemeyecek hale geldik. Çocuklarımız için parklar artık güvenli bir alan değil. Oyun alanlarında çocuklar değil, köpekler koşuyor. Çocuklar istediği gibi oyun alanlarını kullanamıyor. Konu ile ilgili acilen harekete geçilmesi gerekiyor. Aksi takdirde yaralama vakaları hız kesmeden devam edecek. Bizler başıboş köpekler konusunda oldukça tedirginiz” diyerek şikâyetlerini dile getirdiler.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum