Kutluay Hoca: “Kudurduğumuz için Balıklıgöl çamura bulandı”

Kutluay Hoca: “Kudurduğumuz için Balıklıgöl çamura bulandı”

Urfa’nın tanınmış vaizlerinden Mehmet Emin Kutluay, Balıklıgöl’ün geçtiğimiz hafta yaşanan selde çamura bulanmasıyla ilgili “Kudurduğumuz için Allah bizi terbiye ediyor” yorumunda bulundu.

6 Şubat depremlerinin ardından sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’da tanınmış vaizlerden Mehmet Emin Kutluay’dan olaylarla ilgili çok çarpıcı yorumlar geldi.

Kutluay, Balıklıgöl’ün geçtiğimiz hafta yaşanan selde çamura bulanmasıyla ilgili “Kudurduğumuz için Allah bizi terbiye ediyor” yorumunda bulundu. Vaiz Mehmet Emin Kutluay, “Balıklıgöl neden çamura bulandı” konulu sohbeti sosyal medyada büyük ilgi görüyor.

Kutluay o sohbetinde, Balıklıgöl’ün çamura bulanmasıyla ilgili “Kudurduğumuz için Allah bizi terbiye ediyor” yorumunda bulunuyor.

Kutluay şunları söylüyor:

“Allah Balıklıgöl’e layık değiliz diye Balıklıgöl’ü elimizden alacak. Niye? Balıklıgöl’de Allah’ın ayeti yankılandı. Hazreti İbrahim’in doğduğu yer, eteşe atıldığı yer, Said Nursi’nin 110 gün bedeninin misafir olduğu yer.. Her sabah evladı Fethiyelerin okunduğu yer..

urfa-balikligol-selde-camura-bulandi.jpg

Tiktok videosu çekmek için çırıl çıplak Balıklıgöl’e girenler, bunlara müsaade edenlere de ben sesleniyorum; Allah’ın laneti sizin de üzerinedir. Etrafındaki o sıra gecelerinden gelen müzik seslerinden dolayı vallahi maneviyatımız bozuluyor… Biz kudurduk. Biz kudurduğumuz için Allah bizi terbiye ediyor…”

Mehmet Emin Kutluay kimdir?

Urfa’da gönüllü vaizlik yapan Mehmet Emin Kutluay, dar gelirlilere yardımda bulunan Rahmet Damlası Derneği ve Şanlıurfa Aşevi’nin de başkanlığını yürütüyor. Aslen Şanlıurfalı olan Mehmet Emin Kutluay, merhum Aziz Kutluay'ın oğludur.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.