Kuzenler arasında seçim katliamı: 3 şüpheli yakalandı

Kuzenler arasında seçim katliamı: 3 şüpheli yakalandı

Akrabasını desteklemeyen kuzenlerine kurşun yağdıran kişi, birinin ölümüne, diğer ikisinin yaralanmasına neden oldu. 3 şüphelinin yakalandığı öğrenildi.

Bursa'da muhtar adayı akrabasını seçimde desteklemediği için kuzenleri tarafından pompalı tüfekle vurulan kişi, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis ekiplerinin şüphelileri yakaladığı öğrenildi.

3 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, seçim sebebiyle 1 kişi hayatını kaybetti. Akrabası olan 2 muhtar adayı yerine başka bir muhtar adayını desteklediği gerekçesiyle Yusuf Yiğit’i pompalı tüfekle vurup öldüren amcasının oğulları yakalandı.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında Mustafakemalpaşa ilçesinin kırsal Taşpınar Mahallesi'nde yaşandı. Mahallede 3 muhtar adayından 2'si akrabası olan Yusuf Yiğit diğer adayı destekleyince, olay büyüdü. Bir düğün salonunda düzenlenen eğlenceye katılan Yiğit, amcasının oğulları arasında karşılaşınca tartışma büyüdü. Tartışmanın ardından E.Y. ile M.Y. araçlarından aldıkları pompalı tüfekle Yusuf Yiğit'e ateş etti. Boynundan yaralanan Yusuf Yiğit ağır, saçmaların isabet ettiği salondaki Simge Ertaş ile 3 yaşındaki G.A.B., hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesinin ardından Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yusuf Yiğit, doktorların bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bacaklarından hafif yaralanan Simge Ertaş ile G.A.B. ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Bugün yaptığı yazılı açıklama ile olayın ardından kaçan 3 şüphelinin yakalandığını duyuran Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, şunları aktardı:

“Basın yayın kuruluşlarında yer alan ‘Akrabası tarafından Silahla Öldürüldü’ haberine konu olayla ilgili olarak Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin kullandıkları ateşli silah ile maktul Yusuf Yiğit’in ölümüne ve 2 kişinin yaralanmasına sebep oldukları olay ile ilgili olarak, soruşturma, Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcısı ve ilgili Cumhuriyet Savcısı tarafından titizlikle ve çok yönlü olarak yürütülmektedir. Şüpheliler E.Y., M.Y. ve T.Y. Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince olayda kullandıkları 2 adet tüfek ve 1 adet tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmış olup, Mustafakemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’nda adli işlemleri devam etmektedir. Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Öte yandan, yakalanan şüphelilerin olayla ilgili jandarmadaki işlemleri devam ederken yaşamını yitiren Yusuf Yiğit’in yarın Taşpınar Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.