KYK duyurdu: Ödemeler başladı

KYK duyurdu: Ödemeler başladı

KYK burs sonuçlarının ardından ödeme tarihleri merakla bekleniyordu. Burs ve kredi alma hakkı kazanan öğrenciler için açıklama Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün (KYK), sosyal medya hesaplarından yapıldı.

KYK burs sonuçlarının ardından ödeme tarihleri merakla bekleniyordu. Burs ve kredi alma hakkı kazanan öğrenciler için açıklama Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün (KYK), sosyal medya hesaplarından yapıldı. Yapılan açıklamada; "Öğrenim kredisi ve burs alan yeni öğrencilere ekim ve kasım ayı ödemeleri bir arada!" ifadelerini kullandı.

2023-2024 yılı KYK burs ve kredi ödemeleri 28 Kasım 2023 tarihi itibariyle başladı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Ödemeler Başladı! Öğrenim kredisi ve burs alan yeni öğrencilere ekim ve kasım ayı ödemeleri bir arada! TCKN son hanesine göre: "0" ve "2" olanlar 28.11.2023'te, "4" ve "6" olanlar 29.11.2023'te, "8" olanlar ise 30.11.2023'te hesaplara yatacak” denildi.

habericikyk.jpg

BURS VE KREDİ NE ZAMAN YATAR?

Burs ve kredi almaya hak kazanan öğrenciler T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6’sı ile 10’u arasında ödeme almaktadır.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı için kredi ve burs rakamlarının lisans düzeyinde 2 bin, yüksek lisans düzeyinde 4 bin ve doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkarıldığını duyurdu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.