Yeniden Refah Partisi’nden LGBT’den sonra Hamburger ve Çin Tuzu vaadi

Yeniden Refah Partisi’nden LGBT’den sonra Hamburger ve Çin Tuzu vaadi

Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi, LGBT’den sonra “Hamburger ve Çin Tuzu” vaadiyle de dikkat çekiyor. Parti LGBT dernekleri gibi Hamburger ve Çin Tuzu için de “yasaklayacağız” diyor.

AK Parti’nin ittifak talebini önce reddedip sonra kabul etmesiyle gündem olan Yeniden Refah Partisi, özgün parti programı ve vaatleriyle hayli dikkat çekiyor.

Eşcinsel sapkınlığa karşı tavrı en net parti olan Yeniden Refah, iktidar olmaları halinde LGBT derneklerini hemen kapatmayı vaat ediyor.

HAMBURGER VAADİ

Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi’nin programında “hamburger” ve “Çin tuzu” ile ilgili de dikkat çeken vaatler yer alıyor. Yeniden Refah Parti Programı’nın “Hayvancılık” bölümünde, hamburgerde de kullanıldığı belirtilen Çin Tuzu’nun yasaklanacağı ifade ediliyor.

“ÇİN TUZU YASAKLANACAKTIR”

Programda şöyle deniliyor: “Hamburger, hazır köfte, et suyu tabletleri ve benzeri birçok üründe kullanılan MSG (monosodyum glutamat) veya E621 olarak adlandırılan "Çin Tuzu"nun mümkün olan ölçüde en aza indirilmesi sağlanacaktır.

ABD dahil elli ülkede üretimi kısıtlanan, obeziteye sebep olan MSG ile karıştırılmış ürünlerin alzheimer, parkinson, diyabet, böbrek ve karaciğer hastalıkları oluşturduğuna dair iddialar bilimsel araştırmayla desteklendiğinde bu maddenin gıdalarda kullanımı tamamen yasaklanacaktır.”

GDO’LU TAVUK YEMİNDE DOMUZ KALINTISI ARAŞTIRILACAK

Yeniden Refah’ın parti programında “domuz kanı” ile ilgili ifadeler de dikkat çekiyor. Tarım Bakanlığı’nın yayınladığı yönetmelikle GDO’lu tavuk yemlerinin satışına izin verdiği belirtilen programda, “bu ithal ürünlerde domuz kanı, yağı, kemik külü ve artıklarının kullanılıp kullanılmadığı araştırılacağı” vurgulanıyor. Programda şöyle deniliyor: “Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığının 22.09.2016 tarihinde yayımladığı “Gıda katkı Maddeleri Yönetmeliği” 45-60. sayfalarında “Kan ve kan unu, … kemik külü, … mineral katkısı maddesi olarak kullanılabilir” demektedir. GDO’lu tavuk yemlerinin satışına nasıl izin verildiği, bu ithal ürünlerde domuz kanı, yağı, kemik külü ve artıklarının kullanılıp kullanılmadığı araştırılacaktır.”

ÇİN TUZU NEDİR?

Bu arada, Yeniden Refah Partisi’nin programında geçen ve “yasaklanacağı” belirtilen Çin Tuzu merak konusu oldu. Çin tuzu nedir, Çin tuzunun zararları nelerdir? İşte özetle cevabı: Bir tür gıda katkı maddesi olan Çin tuzu tat verici olarak kullanılan ve E-621 adıyla bilinen kimyasal madde. Açılımı monosodyum glutama (MSG) olan bu madde daha çok Çin lokantalarında kullanıldığı için Çin tuzu olarak anılıyor.

DOYMA HİSSİNİ BASKILIYOR

Çin tuzunun sağlık üzerinde çok sayıda zararı olduğunu belirtiliyor. Her şeyden önce doyma hissini baskılıyor, eklendiği gıdaya lezzet vererek insanda daha çok yemek arzusu oluşturuyor. Bu özelliği ile bile günümüzün en önemli sağlık sorunlarından olan obezitenin patlamasında etkili rol oynadığı ifade ediliyor. Özellikle çocukların daha çok tükettiği hamburger, salam, sosis, cips, kraker gibi ürünlerde sıkça kullanılıyor. Çin tuzunun sadece hazır gıdalarda değil patates kızartması, et döner, tavuk döner, balık ızgara gibi ürünlerde de kullanılabildiği vurgulanıyor. Tüketici dernekleri uzun yıllardır Çin tuzunun Türkiye’de yasaklanmasını istiyor.


Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.