LGS ne zaman? 2024 LGS hangi gün yapılacak? LGS 2024 tarihi belli mi?

LGS ne zaman? 2024 LGS hangi gün yapılacak? LGS 2024 tarihi belli mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının tarihini açıkladı. Peki, LGS ne zaman? 2024 LGS hangi gün yapılacak? LGS 2024 tarihi belli mi?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2024 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının tarihi belli oldu. Peki, LGS ne zaman? 2024 LGS hangi gün yapılacak? LGS 2024 tarihi belli mi? İşte detaylar...

2024 LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, 14 Haziran'da karne alınacağını ve 15 Haziran Cumartesi gününün ise Kurban Bayramı arifesi olduğunu söyledi. Tekin, 2024'te yapacakları LGS sınavının tarihinin 2 Haziran Pazar olarak belirlendiğini belirtti.

Yusuf Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik.

2 Haziran'da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının bilinmesini isterim. Ayrıca tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır."

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.