Limon: Kaliteli uykuya birebir

Limon: Kaliteli uykuya birebir

limonun insanlar için yeni bir faydası keşfedildi: Limonun uyku kalitesini artırdığını biliyor muydunuz? Hemen siz de hemen denebilirsiniz: Uyumadan önce yastığınızın başucuna bir dilim limon koyun ve uyandığınızda mucizevi sonucu görün.

Keskin kokusu, eşsiz aromasıyla öne çıkan meyvelerden limonun insanlar için yeni bir faydası keşfedildi: Limonun uyku kalitesini artırdığını biliyor muydunuz? Hemen siz de hemen denebilirsiniz: Uyumadan önce yastığınızın başucuna bir dilim limon koyun ve uyandığınızda mucizevi sonucu görün.

Turunçgil ailesinden bir meyve olan limon mutfakların vaz geçilmezi olduğu gibi temizlikte de iç açan ve ferahlık veren kokusuyla çokça tercih edilir. Temizlik malzemelerinin yanı sıra kolonya ve parfümlerde de limon esansı olmazsa olmazdır. Nitekim bugün ülkemizde kolonya dendi mi ilk akla limon kolonyası gelir.

Kimilerimiz ekşi diye pek sevmiyorsak da insan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen limon en başta içinde barındırdığı yüksek c vitamini oranıyla bağışıklık sistemini besler; bağışıklık sisteminin güçlenmesine destekte bulunur.

limon-agaci-ve-meyvesi.jpg

Yine pürüzsüz ve bebeksi bir cilt isteyenlerin tercih ettiği doğal maskelerden biri de yine limondur. Bu özelliği ile özellikle kadınların vaz geçilmezi olan limon, tenin yenilenmesi ve pürüzlerden arınmasına yardımcı olur.
Ve limonun yeni bir faydası saptandı. Anadolu’da geçmişte çokça uygulanan fakat günümüzde pek bilinmeyen bu fayda hem de tüketmeden elde edilebiliyor.

Şöyle ki;

Uyumadan önce yastığınızın başucuna bir dilim limon koyun ve uyandığınızda mucizevi sonucu görün.. Özellikle uyku bozukluğu yaşayanlar, uyumakta zorlananlar bunu mutlaka denemeli:

Yatmadan önce başucunuza koyacağınız bir dilim limonun kokusunu burnunuza geldikçe, göreceksiniz ke kaliteli ve derin bir uyku uyuyacaksınız.

Peki bu nasıl mümkün oluyor?

Eski insanlar bunu test etmiş, günümüz bilim adamları ise limonun bulunduğu ortamdaki havanın mikrobunu öldürmeye yardımcı olduğunu söylüyor.

Limon ortamın mikroplardan arınmasına yardımcı olurken, diğer taraftan kişide bulunan negatifliğin alınmasına da katkı sağlıyor.

bir-dilim-limon.jpg

Kişinin hayata çok daha pozitif bakmasına yardımcı olan limon zihnin kaliteli bir gelişim içerisinde olmasında da etkili oluyor. Netice itibarıyla limon kişinin çakralarının çok daha verimli çalışmasına yardımcı olduğundan, uyumadan önce başucunuza bir dilim limon koymayı ihmal etmeyin. Sabah kalktığınızda farkı göreceksiniz.

SAYMAKLA BİTMEZ

Uyumadan önce yastığınızın başucuna bir dilim limon koyduğunuzda uykunuzun daha kaliteli hale gelmesi tamam... Peki limonun faydaları bu kadar mı? Hayır tabi ki... O zaman limonun diğer faydaları ve kullanım alanları neler? Gelin özetle onları da hatırlayalım:

ELİMİZDEKİ KOKUYU GİDERİR

Örneğin soğan, sarımsak kesmek, ellerde sabunla yıkandıktan sonra bile devam eden güçlü ve sevimsiz bir koku bırakır. Bu kokudan bir an önce kurtulmak için parmaklarınızı ve tırnaklarınızı limon kabuklarıyla ovmanız yeterli olacaktır. Soğan sarımsak gibi istenmeyen kokuları ortadan kaldıracak ve ellerinizde taze bir koku bırakacaktır.

GİYSİLERDEKİ LEKELERİ ÇIKARIN

Yemek yerken gömleğinize ketçap veya salça mı döktünüz? Bu tip lekeler, genellikle bez üzerinde sert bir tabaka bırakır, bu da üzerinde sabun kullanılırsa daha da kötüleşir. Lekeyi çıkarmak için üzerine birkaç damla limon suyu sıkın, bir tutam tuz serpin ve lekeyi limon kabuğu ile ovalayın (etli tarafından). Temizlendikten sonra gömleği güneşin altına yerleştirin. Lekeden tamamen kurtulmak için adımı 2-3 kez tekrarlayın.

KENDİ EV KOKUNUZU YAPIN

Evinde ortaya çıkan hoş bir aromayı kim sevmez ki? Limonun taze ve narenciye kokusunu seviyorsanız, artık limon kabuklarıyla kendi kokunuzu yapabilirsiniz. Sadece 2-3 limon kabuğunu yakın ve evinizin herhangi bir köşesindeki bir kaseye koyun. Bu, herhangi bir suni sprey kullanmadan evinizi tazelemenin en kolay yoludur.

METALLERİ PARLATIN

Genellikle metaller zamanla parlaklığını kaybeder ve siyahımsı görünür. Evinizde matlaşan metal eşyalarınız varsa, onları tekrar parlak hale getirmek için limon kabukları kullanın. Bir limon kabuğu alın ve etli kısmı dışarı çıkacak şekilde ters çevirin. Şimdi kalıntıların tamamını limon kabuğuyla ovun ve 3-4 saat güneşte tutun. Limon güneşle reaksiyona girer ve metalin parlaklığını geri kazandırır.

Limon kabuklarını kullanarak ev yapımı bir cilt peelingi yapın. Limon kabuğunu rendeleyin ve bir kapta toplayın. Şimdi ½ çay kaşığı tuz ile birlikte 3-4 yemek kaşığı hindistancevizi yağı ekleyin. İyice karıştırın ve cilt peelinginiz hazır. Daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilt elde etmek için kollarınızı ve bacaklarınızı bu peeling ile ovun. Yüzün hassas cildine uymayabileceğinden, bu ovmayı yüzünde kullanmaktan kaçının.

TEMİZ TABAKLAR

En sevdiğiniz çini tabak takımı parlaklığını mı kaybetti? Beyaz tabaklarınızda gitmeyi reddeden sert sarı lekeler mi var? Endişelenmeyin, tek ihtiyacınız olan limon. Kalan limon kabuğunu alın, üzerine ½ çay kaşığı kabartma tozu serpin ve tabakları ovalayın. Bulaşık düzgün bir şekilde temizlendikten sonra, 30 dakika bir kenara koyun. 30 dakika sonra yumuşak bulaşık deterjanı ile yıkayın, tabaklarınız yeni gibi olacak.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.