Limonun Ferahlatıcı Dokunuşu! Limon Soslu Magnolia...

Limonun Ferahlatıcı Dokunuşu! Limon Soslu Magnolia...

Limon soslu magnolia, özellikle limonun ferahlatıcı tadı ile dondurmanın eşsiz uyumunu sunuyor. İşte bu lezzetli tatlıyı evinizde kolayca yapmanız için adım adım tarif.

Yaz mevsimi geldiğinde, serinletici ve lezzetli tatlılar sofraların vazgeçilmezi haline geliyor. Bu yaz, tatlı düşkünlerinin yeni gözdesi "Limon Soslu Magnolia" ile tanışmaya hazır olun. Hem kolay yapımı hem de nefis tadıyla bu tatlı, sıcak hava günlerinde serinlemek ve tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenek.

Limon soslu magnolia, özellikle limonun ferahlatıcı tadı ile dondurmanın eşsiz uyumunu sunuyor. İşte bu lezzetli tatlıyı evinizde kolayca yapmanız için adım adım tarif:

LİMON SOSLU MAGNOLİA

Muhallebi İçin Malzeme

1 litre süt

2 dolu yemek kaşığı un

2 dolu yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı şeker

1 yumurta sarısı

yarım yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

yarım limon kabuğu rendesi

1 paket krema

200 gr yulaflı bisküvi

Limon sosu için

2 su bardağı su (400 ml)

1 buçuk yemek kaşığı nişasta

1 adet limonun suyu

3 yemek kaşığı şeker

yarım limon kabuğu rendesi

yarım çay kaşığına yakın zerdeçal

YAPILIŞI

muhallebi için süt şeker nişasta un güzel çırpılır ocağa koyulur sürekli karıştırarak pişirilir göz göz kabarmaya başlayınca içine tereyağ vanilya limon kabuğu rendesi eklenir pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır ocaktan alınır soğumaya bırakılır ara ara karıştırılır üzeri kabuklanmaması için oda ısısına gelince içine krema eklenir pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır kasenin tabanına 1 buçuk yemek kaşığı muhallebi koyulur robotta toz haline getirdiğimiz bisküviler den 1 buçuk yemek kaşığı koyulup düzlenir ve tekrar muhallebi koyulur limon sosu için bütün malzemeler karıştırılır ocağa alınıp sürekli karıştırılarak pişirilir pişen sos kaynar haldeyken eşit miktarda Magnolia ların üzerine dökülür tam olarak verdiğim ölçüde 8 tane oluyor kullandığınız kuplara göre daha fazla da çıkabilir buzdolabında 3.4 saat dinlendirip istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.