Listeler asıldı, isimler netleşti: Başkente iki düzine aday

Listeler asıldı, isimler netleşti: Başkente iki düzine aday

31 Mart Yerel Seçimine ilişkin aday listeleri Seçim Kurulu Başkanlığı'na asıldı; böylelikle adaylar kesinleşti. Büyükşehir için 5’i bağımsız 24 isim yarışacak. Adaylar, pusulada soldan sağa doğru sıralanacak.

Türkiye, 31 Mart seçimlerine doğru hızla ilerlerken, kesin aday listeleri belli oldu. Ankara için kesinleşen adaylarda ilginç bir sayı dikkatleri çekti. 19’u siyasi parti olmak üzere Ankara’da toplamda 24 kişi Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday oldu. Siyasi parti adaylarının oy pusulalarındaki yerleri daha önce çekilen kura ile açıklanmıştı. Yapılan son duyuruda bağımsız adayların pusuladaki yerleri de belli oldu. Buna göre adayların siyasi partilerin hemen ardından soldan sağa doğru sıralanacağı açıklandı.

secim-1.jpg

BAŞVURULAR 20 ŞUBAT’TA TAMAMLANMIŞTI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), önceden hazırladığı seçim aşamalarında adaylar için son başvuru tarihini 20 Şubat olarak belirlemiş ve 20 Şubat’ta başvuru işlemleri noktalanmıştı. 12 günlük bir çalışmanın ardından kesin aday listeleri illerin YSK merkezlerine asıldı. YSK Ankara İl Müdürlüğü’ne asılan kesin aday listelerinde Ankara için toplam 24 adayın yarışacağı kesinleşmişti. Büyükşehir adaylarının yanı sıra asılan resmi aday listelerinde merkez ilçe belediye başkan adayları, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliklerine ilişkin listelerde asılarak aday süreci bitmiş oldu.

secim-2.jpg

19 SİYASİ PARTİ ADAY ÇIKARDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçime giren 19 siyasi parti, büyükşehir için aday çıkaracağını duyurmuştu. Kesin aday listelerinin asılmasıyla resmileşen isimlerin yanı sıra beş kişi de bağımsız aday oldu. Buna göre pusuladaki sıralamaları esas olmak üzere; Turgut Altınok AK Parti, Cengiz Topel Yıldırım İYİ Parti, Zafer Burak Hasar Memleket Partisi, Tuvana Naz Ketene Anavatan Partisi, Mehmet Selim Çetin Demokratik Sol Parti, Suat Kılıç Yeniden Refah Partisi, Gültan Kışanak Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Ali Ufuk Arıkan Türkiye Komünist Partisi, Hüseyin Bartu Soral Zafer Partisi, Figen Topal Türkiye Komünist Hareketi, Serkan Ünver Yeni Türkiye Partisi, Mansur Yavaş Cumhuriyet Halk Partisi, Fazlı Taşkan Hak ve Özgürlükler Partisi, Murat Yardımcı Ocak Partisi, Abdullah Demiryürek Adalet Birlik Partisi, Salih Koç Millet Partisi, Celal Mümtaz Akıncı Demokrasi ve Atılım Partisi, Cafer Güneş Saadet Partisi ve Utku Reyhan Vatan Partisi’nin adayı olarak resmileşti.

secim-3.jpg

BEŞ BAĞIMSIZ ADAY YARIŞACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı başvurusu kabul edilen 5 adayın oy pusulasındaki yerleri, geride bıraktığımız cuma günü Ankara İl Seçim Kurulunca çekilen kura ile belirlendi. Kurada sıralaması belli olan isimlerde Korkut Cesur ilk sırada, Suat Karaman ikinci, Lokman Cengiz üçüncü, Mustafa Sanğu dördüncü ve Yunus Murat Güztoklusu ise beşinci sırada yer aldı. Adaylıkları kesinleşen bu isimlerin oy pusulasında siyasi partilerin ardından soldan sağa doğru sıralanacağı duyuruldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.