Livakovic Galatasaray’ın gündeminde

Livakovic Galatasaray’ın gündeminde

Galatasaray, Hırvatistan’ın Dünya Üçüncüsü olmasında büyük payı bulunan milli kaleci Livakovic’i gündemine aldı.

Önceki gün de milli takımımız karşısında müthiş kurtarışlar yapan Dominik Livakovic için sarı kırmızılılar düğmeye bastı.

livakovic galatasaray

HIRVATİSTAN DIŞINA ÇIKMADI

Galatasaray sözleşmesi 2024'te bitecek olan Muslera'nın boşluğunu doldurmak için şimdiden arayışlara başladı. Sarı-kırmızılılar, Uruguaylı file bekçisinin yerini doldurabilecek bir isim üzerinde çalışmalar yapıyor. Muslera'yı aratmayacak düzeyde kaleci arayışında olan yönetim, flaş bir ismi gündemine aldı. Cimbom, Dinamo Zagreb'in 28 yaşındaki file bekçisi Dominik Livakovic'e kancayı taktı. Hırvatistan Milli Takımı'nın değişmez ismi olan Livakovic için çalışmalar başladı. EURO 2024 elemelerinde Hırvatistan ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı'mız, kaleci Livakovic'i geçemedi. Karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrılan ay-yıldızlılarda maça damga vuran isim Hırvat kaleci Livakovic oldu. Dünya Kupası'nda da adından söz ettiren başarılı eldiven, Türkiye-Hırvatistan maçında takımını ayakta tuttu. Başarılı file bekçisinin Dinamo Zagreb'le sözleşmesi 2024 yılında sona erecek. Performansıyla göz dolduran Livakovic futbol kariyerinde Hırvatistan dışına çıkmadı.2016 yılından beri Dinamo Zagreb'te forma giyen yıldız file bekçisi, yeni bir sayfa açmaya sıcak bakıyor.

14 MİLYON EURO PİYASA DEĞERİ

Bu sezon Hırvatistan Ligi'nde 26 karşılaşmada sahaya çıkan Livakovic kalesinde 24 gol gördü. 6 müsabakada ise kalesini gole kapatmayı başardı. Dominik Livakovic, Hırvat Milli Takımı'nda 43 karşılaşmada görev aldı ve son Dünya Kupası’nda üçüncülük elde eden milli takımda başrollerdeydi. Başarılı kalecinin güncel piyasa değeri 14 milyon euro olarak gösteriliyor.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.