Lösemiyi yendiği hastanede işe başladı: Umut oldu!

Lösemiyi yendiği hastanede işe başladı: Umut oldu!

Adana'nın güzel haberleri arasında yer alan bir kahramanlık hikayesiyle tanışmaya hazır mısınız? 27 yaşındaki Doğukan Demir, lösemiyle verdiği mücadeleyi kazanarak, tedavi gördüğü Acıbadem Adana Hastanesi'nde işe başladı.

Hikaye, Doğukan'ın 9 yaşındayken yaşadığı lösemi teşhisiyle başlıyor. Kastamonu'dan yaz tatili için Adana'ya gelen ailesi, Doğukan'ın şikayetlerinin artması üzerine Acıbadem Adana Hastanesi'ne başvurdu. Burada, Çocuk Hematolojisi Uzmanı ve Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Bülent Antmen'in önderliğinde başlayan tedavi süreci, Doğukan'ın zorlu bir mücadele sonucunda kazanmasıyla tamamlandı.

HASTANEYLE GÖNÜL BAĞI KOPMADI

Tedavisi süresince hastanede kalan ve kemik iliği nakline ihtiyaç duymadan lösemiyi yenen Doğukan, hayata sıkı sıkı tutunarak başarılarını sıraladı. Lise ve üniversite eğitimini tamamlayan Demir, sadece kendi sağlığına odaklanmakla kalmayıp, aynı zamanda hastanedeki gönül bağını hiç koparmadı. Lösemili çocuklarla moral etkinliklerine katılan Doğukan, onların gönüllü ağabeyi oldu.

Üniversite mezuniyetinin ardından Doğukan Demir, Acıbadem Adana Hastanesi'nde iş başvurusunda bulundu ve başarılı bir şekilde kabul edilerek tıbbi arşiv bölümünde çalışmaya başladı. Şimdi, lösemiyi yendiği hastanede çalışmanın mutluluğunu yaşayan Doğukan, aynı süreci yaşamış çocuk hastaların dosyalarını yönetiyor.

DİĞER ÇOCUKLARA UMUT OLDU

Doğukan'ın sağlıklı bir şekilde büyüyüp, hastanede çalışmaya başlaması, Çocuk Hematolojisi Uzmanı ve Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Bülent Antmen için de ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Antmen, Doğukan'ın hastanede çalışmasının, lösemiyle mücadele eden diğer çocuklara umut olacak bir örnek olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.