Maaşlar için yeni tahmin: Memurlar daha düşük zam alacak

Maaşlar için yeni tahmin: Memurlar daha düşük zam alacak

Merkez Bankası enflasyon tahmininde güncellemeye gitti. Memur ve emeklilerin Temmuz ayında ne kadar zam alacağı merak edilirken çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Memurların daha düşük oranda zam alacağı öne sürüldü. İşte detaylar...

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Yıl sonu enflasyon beklentisi ilk tahmine göre 2 puan artırıldı ve yüzde 38 olarak güncellendi. Karahan, Mayıs ayı itibariyle enflasyonda da düşüşün başlayacağını söyledi.

Enflasyon raporunun açıklanmasının ardından memur ve emeklilere Temmuz ayında ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Ekonomistlerden yüzde 25 zam tahmini gelirken, memurları üzecek bir açıklama geldi.

emekli.jpg

YÜZDE 25 ZAM TAHMİNİ

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, Milliyet'e verdiği röportajda "İlk 4 aylık enflasyon yüzde 18.72 olarak açıklandı. Mayıs ve haziran aylarında yüzde 3’erlik bir enflasyon gelirse temmuz ayında yüzde 25’lik enflasyon farkı olacaktır. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 25’lik zam farkını almaya hak kazanacaklar. Memur ve memur emeklileri ise toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 20 civarında bir artış alacaktır" ifadelerini kullandı.

memur.jpg

"MEMURLAR DAHA DÜŞÜK ORANDA ZAM ALACAKTIR"

Bayram, "Bu zam döneminde SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı zam ile memur emeklisinin alacağı zam farkı eşitlenecektir. Ancak ben memur maaşı zam oranının SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranına eşitleneceğini düşünmüyorum. Memurlar daha düşük oranda zam alacaktır. Memur emeklileri geçtiğimiz dönemlerde seyyanen zam ile birlikte ciddi artış almıştı. SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı zammı memur emeklileri de alacaktır. SSK ve Bağkur emeklileri ile memur emeklilerine enflasyona ilave 5 puanlık refah payı artışı ile birlikte yüzde 30 oranında zam yapılacaktır diye düşünüyorum" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.