Mahfi Eğilmez ekonomide reçeteyi yazdı: Kamu israfı kesilmeli

Mahfi Eğilmez ekonomide reçeteyi yazdı: Kamu israfı kesilmeli

Türkiye ekonomisindeki durumu değerlendiren İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, kamu israfının ciddi boyutlarda olduğunu vurgulayarak, “Kamu israfını keserek, emekli ve asgari ücretlilere yapılacak zam için kaynak yaratılabilir” dedi.

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez katıldığı bir televizyon programında Türkiye’deki ekonomik durum ve alınması gereken önlemleri anlattı. Mahfi Eğilmez, IMF ile işbirliğinin zorunluluğuna işaret ederek, Türkiye’nin enflasyonla mücadelede gerçekçi bir politika izlemesi gerektiğini söyledi. Eğilmez, “Enflasyonumuz yüksek ve gerçek oranlar kabul edilmeli. Şu anda yüzde 60’lık bir enflasyonla politika uyguluyorsunuz ama aslında enflasyon yüzde 120. Bu durum politika yapılarını ciddi şekilde etkiliyor. Kamu israfı ciddi boyutlara ulaştı. Kamu israfını keserek, emekli ve asgari ücretlilere yapılacak zam için kaynak yaratılabilir” dedi.

ara2.jpg

DÜŞÜK GELİRLİ DESTEKLENMELİ

Dr. Mahfi Eğilmez, Türkiye’nin enflasyonla mücadelede gerçekçi bir politika izlemesi gerektiğini belirterek, “Enflasyonumuz yüksek ve gerçek oranlar kabul edilmeli. Şu anda yüzde 60’lık bir enflasyonla politika uyguluyorsunuz ama aslında enflasyon yüzde 120. Bu durum politika yapılarını ciddi şekilde etkiliyor. Kamu israfı ciddi boyutlara ulaştı. Kamu israfını keserek, emekli ve asgari ücretlilere yapılacak zam için kaynak yaratılabilir. Bu israf kesilerek, düşük gelirli vatandaşlara yönelik destekler artırılmalı” dedi.

egilmez2.jpg

KAPSAMLI REFORM OLMALI

IMF ile işbirliğinin zorunluluğunu vurgulayan Mahfi Eğilmez, “2005-2009 arasında AB ile müzakereler sayesinde ciddi yabancı sermaye çektik. Ancak bu süreçte yargı bağımsızlığı gibi yapısal reformlar da önemliydi. Türkiye sadece kısa vadeli çözümlerle değil, paket halinde kapsamlı reformlarla ekonomik yapının güçlendirilmesi gerekli” şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.