Makarna fiyatlarına zam bekleniyor

Makarna fiyatlarına zam bekleniyor

Buğday alım fiyatlarının belli olmasının ardından ekmek ve makarnaya zam bekleniyor. Makarna fiyatlarına yüzde 15'lik bir zam geleceği iddia edildi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekmeklik buğday için ton başına fiyatı 8 bin 250 TL olarak açıkladı. Erdoğan ayrıca çiftçiye ton başına bin TL destek verileceğini söyledi.

Buğday alım fiyatlarının açıklanmasının ardından un fiyatlarının artmasıyla birlikte ekmek ve makarnaya zam bekleniyor. Ekmeğe yüzde 33-40 aralığında, makarnaya ise yüzde 15 zam geleceği iddia edildi.

Sözcü gazetesinden Gamze Bal'ın haberine göre, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Fırıncılar Odası yetkilileri, unun çuvalına bir günde 100 TL birden zam geldiğini ve 490 TL’den satılan 50 kiloluk unun 595 TL’ye çıktığını söyledi. Yetkililer, zammın ilerleyen günlerde marketteki unun fiyatına da yansıyacağı belirtiliyor.

EKMEĞE 2 TL ZAM İSTEYECEKLER

İTO ve Esnaf Odası’na bağlı fırıncılar İstanbul’da satılan ekmeğe yüzde 33-40 aralığında bir zam gelmesi için çalışmalara başladı.

İlerleyen haftalarda esnaf odasına yeni zam talebini sunacak olan fırıncılar, 200 gram ekmeğin 5 TL’den 7 TL’ye, 240 gram ekmeğin ise 6 TL’den 8 TL’ye çıkmasını isteyecek.

MAKARNAYA YÜZDE 15 ZAM GELEBİLİR

Makarna sanayicilerinin verdiği bilgiye göre ise, buğday alım fiyatlarındaki artış sanayicinin giderlerinde yüzde 15’lik bir artış yarattı. 1-2 ay içerisinde alınması beklenen kararla ülke genelinde 12 TL’den başlayan bir paket makarna fiyatı 13,8 TL’ye çıkmış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.