Maliye konut fiyatını tapuda düşük gösterenleri tespit etti

Maliye konut fiyatını tapuda düşük gösterenleri tespit etti

Aldığı evin fiyatını tapuda düşük gösterip daha az harç ödeyenlere kötü haber! Maliye Bakanlığı bu kişilere yönelik ilk incelemesinde 80 işlem tespit etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan, aldığı evin fiyatını tapuda düşük gösterip daha az harç ödeyenlere kötü haber geldi! Maliye Bakanlığı gayrimenkul alımlarına yönelik ilk incelemesinde bu şekilde 80 bin riskli işlem tespit etti.

İHBARLAR DA İNCELENDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı, konutta fahiş fiyat artışı yapanlar, alım-satım işlemlerinde yanıltıcı beyanlarda bulunanlar ve piyasada arz talep dengesinde dezenformasyona sebep olan emlakçıları yakın takibe aldı.
DHA'nın haberine göre, bu kapsamda gayrimenkul sektörüne yönelik finansman, tapu ve emlak verileri ile vatandaşlardan gelen ihbarlar incelemeye alındı.

Bakanlığı bağlı Risk Analizi Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan 'Radar' sistemiyle gayrimenkulün gerçek değerini beyan etmeyip düşük tapu harcı ödeyen ve hazineyi zarara uğratan kişiler tespit edildi.

İLK ETAPTA 80 BİN İŞLEM TAKILDI

İlk etapta Radar'a 80 bin mükellef takıldı. Bu kişilerin vergisel yükümlülükleri incelemeye alındı. Ayrıca kira geliri elde eden ve emlakçılara yönelik incelemelerde ilk etapta 55 bin riskli işlem tespit edildi. Yüksek riskli görülen sonuçların ilgili birimlerle paylaşılacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.