Mamak adına iddialı çıkış: “Ankara’nın parlayan güneşi olacak”

Mamak adına iddialı çıkış: “Ankara’nın parlayan güneşi olacak”

CHP Mamak Belediye Başkan A. Adayı Metin Özaslan, “Mamak’ı Ankara’nın parlayan güneşi yapacağız. Yatırımlarla, Mamak’ı hak ettiği konuma getireceğiz. Kavga gürültü etmeden Mamaklılar ile Mamak için çalışacağız” dedi.

Yaklaşan yerel seçim ve aday adaylarının belirlenmesi ile hızlanan seçim çalışmaları il ve ilçelerde seçim heyecanını başlattı. Ankara’nın en eski ilçelerinden olan Mamak’ta parti aday adayları da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Gazetemize verdiği özel açıklamalar ile CHP Mamak Belediye Başkan Aday Adayı Metin Özaslan, Mamak’ı Ankara’nın parlayan güneşi yapacağız diyerek, “Yatırımlarla, Mamak’ı hak ettiği konuma getireceğiz. Kavga gürültü etmeden Mamaklılar ile Mamak için çalışacağız” dedi. Özaslan, “Mamak'ta derme çatma gece kondular, hapishane, kömür deposu ve çöplük gibi olumsuz oluşmaya başladı. Bizim İlk yapacağımız şey bu yanlış algılardan kurtulmak. “Mamak’ta çok başarılı işinin ehli Liyakat sahibi gençlerimiz var. Biz particilik yapmadan liyakat sahibi Mamaklı gençlerimizle çalışacağız” sözleri ile liyakatin önemine vurgu yaptı.

ara.jpg

MAMAK’IN ÖZ EVLADIYIM

“Anadan atadan 700 yıllık Mamaklıyım. Babam Kayaşlı, annem Kutludüğün’den. Mamak'ta doğdum büyüdüm okulumu orada okudum. Karış karış her Sokağını bildiğim bir ilçe oluyor” ifadeleri ile söze başlayan Özaslan, “Mamak Cumhuriyet kurulduğundan beri Ankara'nın en güzel en çekici yeşil ve mesire alanlarından birisiydi. Çok güzel bir ilçe konumundaydı. Son 50-60 yılda çarpık kentleşme ile ve yapılan hatalarla bu güzel konumundan uzaklaştı. Mamak'ta derme çatma gece kondular, hapishane, kömür deposu ve çöplük gibi olumsuz oluşmaya başladı. Bizim İlk yapacağımız şey bu yanlış algılardan kurtulmak. Bunlardan daha vahimi kötü yönetimdir.700 yıllık bir şehir olan Mamak’ın hakkı savunulamadı. Anadolu da 700 yıllık şehirlere baktığınızda orada hükümetin ve belediyelerin yatırımlarını görürsünüz ama maalesef Mamak’ta böyle bir durum yok” şeklinde konuştu.

ara2.jpg

İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ

Özaslan istihdama dikkat çekerek, “Mamak bir tane sanayi sitesi olmayan. Bir tane OSB’si olmayan bir ilçe konumuna geldi. Mamak’ta apartman altlarında tamirhane dükkanlarını görmek maalesef bizi üzüyor. Biz Mamak Belediyesi’ni kazandığımızda Mamağımıza OSB ve sanayi sitesi açacağız. Bu durum inşaatından sonrasına kadar Mamak’ta istihdamı arttıracak. Bir şehri bir ilçeyi geliştirmek istiyorsanız önce orada istihdamı sağlamalısınız. Mamak OSB’lerin işçi kaynağı olmuştur ama OSB sahibi olamamıştır. Biz yapacağımız çalışmalarla bu algıyı kıracağız. Mamaklı Mamak’tan kazanacak. Mamak’ta dolayacak. Maalesef Mamak olmayanların yokların çok olduğu bir şehir haline geldi” dedi.

arsa4.jpg

BERABER ÇALIŞACAĞIZ

“Belediye Başkanı olduğumuzda çalışan kadromuz yerli ve milli Mamak’ın kendi öz evlatları olacak” diyerek, “Mamak’ta çok başarılı işinin ehli Liyakat sahibi gençlerimiz var. Biz particilik yapmadan liyakat sahibi Mamaklı gençlerimizle çalışacağız. Mamak’ta kavga etmeden herkes ile uyumlu bir şekilde Mamak için Mamaklıar ile beraber çalışacağız. Büyükşehir Belediyesiyle de Hükümetle de uyumlu bir şekilde çalışıp Mamak’a yatırım getireceğiz. Devlette devamlılık esastır diyerek yapılana sağlı duyup teşekkür edeceğiz eksik kalanı biz tamamlayacağız. Hiçbir olumlu proje yarım bırakılmayacak. Biz kimsenin ekmeği ile aşı ile oynamayacağız. Mamak’ta liyakatiyle çalışan işinin ehli bütün personelimiz işine devam edecek. Yatırımlarımızla çalışmalarımızla Mamak halkına ekmek kapısı olacağız” ifadeleri ile liyakate dikkat çekti.

basliksiz-1.jpg

MAMAK’IN HAKKINI ALACAĞIZ

Özaslan, “Şehrin Kayaş’tan öteye gitmesi gerekiyor. Biz artık köprüden sonraki Mamak kavramını kaldıracağız. Devlet aklını kullanarak bölgeye yatırım getireceğiz. Tarımda hayvancılıkta vatandaşımıza destek olacağız. Kutludüğün yaylası tekrardan hayvancılığın başkenti olacak. Özellikle Mamaklı kadınlara üretim yaptırıp kooperatiflerle üretileni satacağız. Mamak’ta köylü pazarlarımız kurulacak. Bizim tek derdimiz Mamak olacak kavgasız gürültüsüz Mamak’ımızı Ankara’nın parlayan güneşi olacak. Mamak’ın geri kalması kader değil sadece kötü yönetim. Biz yapacağımız çalışmalarla Ankara’nın doğal güzelliklerini turizme açacağız. Mamak sanayinin, turizmin hayatın merkezi olacak. Mamak’ın hakkını geri alacağız” ifadelerini kullandı.

ara34.jpg

KAYNAKLARI OLUMLU KULLANACAĞIZ

CHP Mamak Belediye Başkan Aday Adayı Metin Özaslan son olarak, “Ben Devlet Planlama Teşkilatı uzmanıyım. 30 yıl o kurumda çalıştım. Proje nasıl üretilir nasıl kullanılır çok iyi bilirim. Bizler Mamak’ımızın her kuruşunu yine Mamak için harcayacağız. Planlı bir kalkınma ile Mamak’ın kaderini değiştirebiliriz. Doğru yatırım ve planlarla Mamak geliştirilir. Ama her şeyden önce şeffaf ve ne olunmalı yapılan çalışmalara haramın sokulmaması gerekir haramın girdiği yerde bereket olmaz. Kaynakları iyi kullanarak dürüst şeffaf bir yönetim ile Mamak’ımızı geliştireceğiz. Şehirler Doğuya da gelişir dedireceğiz. Mamak Ankara’nın parlayan güneşi olacak. Güneş Mamak’tan doğuyor. Birçok ilkler de Mamak’tan doğacak diyoruz” şeklinde konuştu.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.