Mamak Belediyesi ismini verdiği okula Şehit ’in resmini çizdi

Mamak Belediyesi ismini verdiği okula Şehit ’in resmini çizdi

2016 yılında Hakkâri’de Şehit olan Polis Memuru Hamza Yılmaz’ın fotoğrafı ismi verilen okula çizildi. Şehit Babası Bekir Irmak, “Oğlumuzun şehadetiyle, anne ve babası olarak bir evladın ailesine verebileceği en büyük hediyeyi aldık” dedi.

Mamak Belediyesi, Şehit ve Şehit ailelerinin yanında olmaya devam ediyor. Belediye, 2016 yılında Hakkâri’de girdiği çatışmada Şehit düşen Polis Memuru Hamza Irmak’ın fotoğrafını Mamak Kartal Tepe Mahallesi’nde ismini verdiği ortaokula çizdi. Gazetemize konuşan Şehit Babası Bekir Irmak, “Biz Şehit ana ve babası olarak bir evladın ailesine verebileceği en büyük hediyeyi aldık diye düşünüyorum. Evet, acısı çok büyük ama şerefi de çok büyük. Acısı büyük ateş düştüğü yeri yakıyor ama mertebesi derecesi çok büyük” dedi.

d244f345-6111-482f-ae2b-be468134bb3b.jpg

MERTEBESİ ÇOK BÜYÜK

Mamak Kartal Tepe Mahallesi’nde Şehit Polis Memuru Hamza Irmak’ın ismi verilen ortaokula Mamak Belediyesi’nin ressamı Özgür Diler tarafından resmi çizildi. Okul bahçesinde çalışmaları takip eden Şehit Babası Bekir Irmak gazetemize yapığı açıklamalarda şu sözlere yer verdi. Şehit Babası Irmak, “Polis Memuru oğlum Hamza Yılmaz 2016 yılında gönüllü olarak Hakkâri’ye gitmişti. İlk çıktığı operasyonda 27 Temmuz 2016’da Şehit oldu. Mamak Kartal Tepe Mahallesi’nde bulunan ortaokula devlet büyüklerimizin talimatı ile Şehit oğlum Hamza Irmak’ın ismi verildi. Bu durum aile olarak bizi çok mutlu etti. Mamak Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda evimizin olduğu sokağa ve o sokakta bulunan parkada ismi verilmişti. Şehit oğlumun resmini Mamak Belediyesi ressamı Özgür Diler’de sağ olsun Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin talimatları ile hem isminin verildiği ortaokula çizdi. Biz Şehit ana ve babası olarak bir evladın ailesine verebileceği en büyük hediyeyi aldık diye düşünüyorum. Evet, acısı çok büyük ama şerefi de çok büyük. Acısı büyük ateş düştüğü yeri yakıyor ama mertebesi derecesi çok büyük” ifadeleri ile duygularını anlattı.

cadcc50b-f579-4c36-859c-569e3cacc11e.jpg

ŞEHİDİMİZİN İSMİ YAŞAYACAK

Mamak Belediyesi'nin Ressamı Özgür Diler, “Mamak Belediyesi’nin bünyesinde on yıldır ilçemiz sınırları içinde resimler yaparak hem Mamak’ımızı süslüyoruz hem de Şehit Polis Memuru Hamza Irmak gibi ülkemiz için canından bile vazgeçen değerli isimlerin fotoğraflarını resmediyoruz. Burada Şehidimizin isminin verildiği ortaokula onun resmini yaptık. Şehit Babası Bekir amca sağ olsun nerdeyse her gün gelip çalışmalarımızı takip etti bize destek verdi. Buradaki amacımız bu okulda okuyan Mamaklı çocuklarımızın Şehidimizi tanıması ve okullarına kimin isminin verildiğini öğretmek oldu. Şehidimizin fotoğrafı ve ismi Mamak Kartal Tepe Mahallesi’nde verilen ortaokulda sonsuza kadar yaşayacak” şeklinde konuştu.

7c88764c-3473-4923-9430-b2c8d3e7064c.jpg

ŞEHİT POLİS MEMURU HAMZA IRMAK KİMDİR?

2016 yılında PKK tarafından Hakkâri’de düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Hamza Irmak Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Bekir ve Sümeyye Irmak'ın tek erkek çocuğu olan şehit Hamza Irmak, 2016 yılında Karşıyaka Polis Şehitliğine defnedildi.

Salih Çifci/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.