Mamak Belediyesi istihdama köprü olacak!

Mamak Belediyesi istihdama köprü olacak!

Mamak Belediyesi İstihdam Merkezi, iş arayan ile işvereni buluşturarak istihdama katkı sağlayacağını duyurdu.

Mamak Belediyesi ile İŞKUR arasında yapılan protokol çerçevesinde, iş arayan vatandaşlar, Mamak Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü İstihdam Merkezi biriminden başvuru yapabiliyor.

KÖPRÜ OLACAK

Aynı zamanda iş arayan kişi merkeze gelerek doğrudan müracaatını da yapabiliyor. Açıldığı günden bu yana toplamda 30 bin başvurunun yapıldığı Mamak İstihdam Merkezi, özel sektörün önemli firmalarına yönlendirdiği kişilerden bugüne kadar 3100 vatandaşı iş sahibi yaptı. Günlük ortalama 40 kişinin başvurduğu İstihdam Merkezine 1 Nisan’dan sonra toplam 985 başvuru yapıldı. Zaman zaman “Kariyer Günleri” düzenleyerek, personel arayan firmalarla iş arayanları buluşturan Mamak İstihdam Merkezi, önümüzdeki günlerde yeniden firmaları iş arayan vatandaşlarla buluşturacak.

MAMAK BELEDİYESİ DEVREYE GİRİYOR

Mamak’ta işsizliği azaltmak ve vatandaşları istihdama kazandırmak için ciddi mesai harcayan Mamak Belediyesi, nitelikli ara eleman yetiştirilmesine de destek oluyor. Mamak Belediyesi ile İŞKUR arasında yapılan protokol çerçevesinde, iş arayan vatandaşlar Mamak Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü İstihdam Merkezi biriminden başvuru yapabiliyor. Aynı zamanda iş arayan kişi merkeze gelerek doğrudan müracaatını da yapabiliyor. Alınan başvurular, Mamak İstihdam Merkezi’ne üye işverenler tarafından inceleniyor. İncelenen başvuruların ardından firmaların aradığı özelliklerle, vatandaşın belirttiği niteliklerin uyuşması durumunda, Mamak Belediyesi devreye giriyor. Onaylananlar, Mamak Belediyesi referansı ile işe başlıyor. Böylece hem iş arayan kazanıyor hem de firmaların nitelikli çalışan ihtiyacı karşılanmış oluyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.