Mamak Belediyesi'nden 174 proje: Kütüphaneler şehri oldu

Mamak Belediyesi'nden 174 proje: Kütüphaneler şehri oldu

Mamak Belediyesi kurduğu kütüphanelerle öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Mamak adeta kütüphaneler şehrine dönmüş durumda. Belediye Başkanı Murat Köse “174 proje yaptık. Bunların içinde hiç kuşkusuz en önde olan kütüphanelerimiz” dedi.

Hayata geçirdiği sosyal projeler ile Mamak’ta eğitime destek veren Mamak Belediyesi beş yılda açtığı kütüphaneler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Belediye açtığı kütüphanelerle ilçeyi adeta kütüphane şehrine dönüştürdü. Belediye Başkanı Murat KöseBiz 174 proje yaptık. Bu projeler içinde hiç kuşkusuz en önde olan kütüphanelerimiz oldu” dedi.

basliksiz-1-002.jpg

GENÇLERE HİZMET VERİYOR

Mamak Belediyesi dördü bebek ve çocuk kütüphanesi (Şehitlik, Yeşilbayır, Akdere ve Neşet Ertaş) olmak üzere 22 kütüphane ile Mamaklıların hizmetinde. İlçenin dört bir yanında açılan kütüphaneler öğrencilerin ders çalışmaları ve verimli zaman geçirmeleri için inşa edildi. Modern yapıları, kullanışlı derslik ve çalışma alanları ile kütüphaneler Mamaklı gençlerin uğrak noktası haline geldi. Abidinpaşa, Akdere, Akşemsettin, Ali Kuşçu, Altınevler, Amfi Tiyatro, Dikimevi, Ekin, General Zeki Doğan, Musiki Muallim Mektebi, Necip Fazıl, Nene Hatun, Neşet Ertaş, Şehitlik, Tenzile Erdoğan, Üreğil, Yunus Emre ve Zirvekent Uyanık Kütüphaneleri gençlere tam kapasite doluluk oranı ile hizmet veriyor.

ara-001.jpg

RAKAMLAR İLE KÜTÜPHANELER

Mamak Belediyesi kütüphanelerinden 4 yılda 149 bin 42 çocuk 560 bin 976 yetişkin faydalandı. Kütüphanelere toplam üye sayısı ise 18 bin 978’i çocuk, 41 bin 6’sı yetişkin olmak üzere 59 bin 984 kişi yararlandı. Mamak Belediyesi kütüphanelerindeki kitap sayısı ise 52 bin 450 olarak kayda geçti. Bu kitaplardan kütüphanelere üye olan herkes faydalanabiliyor. Mamak Belediyesi “kitap kapınızda” hizmeti ile de kitapları vatandaşların ayağına kadar götürüyor. Beş yılda 114 bin 992 kitap ödünç verildi. Kütüphaneler sadece ders çalışma ya da araştırma yapma yeri değil aynı zamanda birçok etkinlik için de buluşma noktası. Konferans, seminer, etkinlik ve atölyelerle Mamak Belediyesi kütüphaneleri, kişisel gelişim noktasında çocukların ve gençlerin hizmetinde. 4 yılda kütüphanelerimizde düzenlenen 2 bin 213 etkinliğe 82 bin 781 kişi katıldı.

ara2-001.jpg

KÜTÜPHANELER BAŞARIYI SAĞLADI

Üniversite sınavına hazırlık yapan birçok genç Mamak Kütüphanelerine üye oldu. Buralarda çalışma fırsatı yakalayan gençler, böylece geleceklerini şekillendirerek kendilerine yeni kapılar açabildi. Yaptığı açıklamalarda Mamak Belediye Başkanı Murat Köse “Üniversite sınavında başarılı olan gençlerimizi kutluyorum. “Kütüphane Dostu Belediye” ödüllü Mamak’ımız çok şükür emeklerinin karşılığını alıyor. İlçemizin dört bir yanında açtığımız kütüphaneler tam kapasite doluluk oranı ile hizmet veriyor. Mamak’ta birçok gencimizin kütüphanelerimize üyelikleri mevcut. Ben kütüphanelerimizde çalışarak hedeflerine ulaşan gençlerimizi tebrik ediyorum. Mamak Belediyesi kütüphaneleri işte bunun için var” diye konuştu.

İKRAMLAR UNUTULMADI

7/24 hizmet anlayışı ile çalışan Mamak Belediyesi uyanık kütüphaneleri, gençlerin ders çalışmalarını desteklemek adına çeşitli ikramlar sunuyor. Çay, çorba ve poğaça ikramlarının ardından kütüphanelerde kahve ikramı da başladı. Mamak Belediyesi, gençlerin kahve talebine kayıtsız kalmadı. Gençlerin isteklerini hemen yerine getiren Mamak Belediyesi, uyanık kütüphanelerini kahve makineleriyle donattı. Kahveler de çay, çorba ve poğaça gibi ücretsiz alınabiliyor. Mamak Belediyesi uyanık kütüphanelerine ders çalışmaya sıcak bir mola vermek isteyen öğrenciler, soluğu kahve makinesinin önünde alıyor. Kahve içerek enerji depolayan gençler böylece ders çalışmaya daha zinde devam ediyor.

ara3.jpg

KÜTÜPHANE DOSTU BELEDİYE ÖDÜLÜ

4 yılda halka hizmet Hakk’a hizmet anlayışıyla hareket eden ve vizyon projelerle Mamak’ı güzelleştiren Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin hizmetleri ödüllerle taçlandı. Mamak Belediyesi açtığı kütüphanelerle 2022 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Kütüphane Dostu Belediye” ödülüne layık görülmüştü. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Milletimize hizmet yolunda 7/24 heyecanla çalıştık, mücadele ettik, en güzel eserleri ve hizmetleri ürettik. Ankaramızın yıldızını parlatmak için ilk günkü aşkla, tevazu ve samimiyetle son gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz, Allah'ın izniyle” dedi.

Kaynak:Faruk Gökyurt/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.