Mamak Belediyesi’nden üreticilere destek

Mamak Belediyesi’nden üreticilere destek

Mamak Belediyesi yumurta tavuğu dağıtımı yapacak. Çiftçilere verilen destekler kapsamında yapılacak olan hibe desteği için başvuruda bulunan kişilerin kümesleri ekipler tarafından kontrol edildi.

Mamak Belediyesi, her yıl çiftçilere verdiği desteklerle üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu yıl da yüzde 90 hibeli yumurta tavuğu dağıtımı gerçekleştirilecek. Yumurta tavukçuluğunu geliştirmek ve üreten kadınları desteklemek amacıyla düzenlenen program kapsamında başvurular alındı. Yumurta tavuğu için başvuruda bulunan 1042 kadın çiftçinin bilgileri denetimden geçirildi.

habericitavuk.jpg

Teknik ekipler, kırsal mahallelerden başvuruda bulunan çiftçilerin kümes kontrollerini gerçekleştirdi. Kümesler tek tek gezilerek uygun koşullarda üretimin yapılabilmesi için gerekli ortamın olup olmadığına bakıldı. Mamak’ta tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve çiftçilerin gelir düzeyini artırıcı alternatif projeler üretilmesi için çalışan Mamak Belediyesi, tarım destek programlarını hayata geçirmeye devam edecek.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.