Mamak Belediyesi platformu Mamak Füzyon'dan Gece Kodu etkinliği

Mamak Belediyesi platformu Mamak Füzyon'dan Gece Kodu etkinliği

Mamak Füzyon nedir, nerede, nasıl kayıt olunur, ne iş yapar? Mamak Belediyesi'nin bilim merkezi olan ve gece kodu etkinlikleri ile sabaha kadar kod yazılan Mamak Füzyon'la ilgili tüm bu soruların cevapları haberimizde:

Mamak Belediyesi tarafından kurulan ve Mamak Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi olan Mamak Füzyon merak ediliyor. Mamak Füzyon nedir, nerede, nasıl kayıt olunur, ne iş yapar sorularının cevabı aranıyor. Biz de bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık:

mamak füzyon öğrenci yazılım kod yazma dersi veriyor

MAMAK BELEDİYESİ’NİN TEKNOLOJİ MARKASI

Mamak Füzyon bir markadır; Mamak Belediyesi tarafından oluşturulmuş bir marka. Açılımı Mamak Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi’dir. Mamak Belediyesi tarafından çağın dinamik değişimine ayak uydurmak için kurulmuş bir ileri teknoloji ve girişimcilik platformu.

mamak füzyon öğretmen öğrencilere ders veriyor

MAMAK FÜZYON’UN HEDEFİ

Mamak Füzyon” markası ile hayata geçirilen Mamak Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi’nde gençlerin yeni nesil öğrenme aktarım mekanizmaları uçtan uca bilimden üretime uzanan süreci kurgulamış olmaları hedefleniyor.

MAMAK FÜZYON NEREDE?

Mamak Füzyon Belediye’nin İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü bünyesinde hizmet veriyor. Burada bilime ve teknolojiye ilgisi olan gençlere ev sahipliği yapılıyor. Mamak Füzyon çatısı altında üniversite öğrencileri için Füzyon Community, lise öğrencileri için ise Junior Füzyon Community kurulmuş durumda.

mamak füzyon gece kodu etkinliği

GECE KODU ETKİNLİĞİ NEDİR?

Bu hedefler doğrultusunda Mamak Füzyon, değişik etkinliklere imza atıyor. Örneğin geceleri kod yazma programı. “Gece Kodu etkinliği ile bilgisayar bilimleri ve yazılım alanında çalışmalara merakı olan lise ve üniversite öğrencileri bir araya getirilerek, ortak çalışma alanında akran öğrenmesi metodu ile workshoplar düzenleniyor.

MAMAK FÜZYON’A KAYIT NASIL OLUNUR?

Örneğin 27 Ocak Cuma günü bir “Gece Kodu” etkinliği daha düzenleniyor. Cuma günkü Gece Kodu etkinliğinde özel workshoplar ve challenge tadında eğitimler olacağı ifade ediliyor. Duyurularda “Sen de bizimle sabahlara kadar eğlenerek kod yazmak istiyorsan ‘başvurunu yap, bilgisayarını al ve gel” deniliyor. 27 Ocak Cuma günkü etkinlik Mamak Füzyon Şafaktepe Merkezi'nde saat 17.00'da başlayıp, Cumartesi sabah 10.00'a kadar sürecek. İlgili üniversite ve liseli gençler Gece Kodu programına katılım istiyorlarsa Mamak Füzyon’un internet sayfasından form doldurup, kayıt yaptırmaları gerekiyor.

mamak füzyon merkezi öğrencileri

KÖSE: EĞİTİM VE UYGULAMA İMKANI SUNUYORUZ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Füzyon Merkezi’nin çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkarmak, bu potansiyeli korumak ve geliştirmek açısından bilime meraklı, bilime gönül vermiş gençlerimize fonksiyonel, çok amaçlı bir eğitim ve uygulama sunduğumuz Mamak Füzyon’da yenilikçi bir anlayışla geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin fikirlerini de hayata geçirmelerine ev sahipliği yapıyoruz.”


Ferit Atmaca / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.