Mamak yollarına bu kış 3 bin ton tuz dökülecek

Mamak yollarına bu kış 3 bin ton tuz dökülecek

Kış aylarına hazırlanan Mamak Belediyesi, kar ve buzla mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere 3 bin ton göl tuzu alımı gerçekleştireceğini duyurdu.

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 3 bin ton göl tuzu alımı ihalesine çıkıldı. İhale ilanında “3000 Ton Göl Tuzu mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır” ifadeleri kullanıldı. 2023-2024 kışında kar ve buzla mücadele çalışmaları için hazırlıklara başlayan Mamak Belediyesi alacağı tuzdaki şartları da belirledi.

karla-mucadele.jpg

3 BİN TON GÖL TUZU ALINACAK

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından çıkılan ihalede 3 bin ton göl tuzu alınacağı bildirildi. İlanda “3000 Ton Göl Tuzu mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır” ifadeleri kullanıldı. 25 Ekim’e kadar sürecek teklif verme sürecinin ardından; ihale ayrıntılarında yer alan bilgilere göre alınacak tuzların Mamak Yeşilbayır Mahallesi’ndeki Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Altyapı Şube Birimi Deposu’na sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 150 gün süresince teslim edileceği bildirildi.

mamak-kis.jpg

SODYUM KLORÜR ORANI EN AZ YÜZDE 95 OLACAK

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından çıkılan ihalenin şartnamesinde 2023-2024 kışında kar ve buzla mücadele çalışmalarında kullanılacak tuzun özellikleri de belirtildi. Şartnamede yer alan bilgilere göre; Mamak Belediyesi sınırları içerisinde 2023-2024 kışında 7 gün 24 saat kesintisiz yürütülecek olan kar ve buzla mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere; Kamu İhale Kanunu göre ihale süreci de dikkate alınarak vatandaşların mağdur olmaması için kış mevsimi girmeden tedbir alınması amaçlandığı belirtildi.

ankara-kis.jpg

Şartname detaylarında 3 bin ton dökme göl tuzu alınacağı; alınacak tuzlardaki sodyum klorür oranının en az yüzde 95, nem miktarının en fazla yüzde 2 buçuk, suda çözünmeyen madde miktarının ise en fazla yüzde 2 olması gerektiği bildirildi. Ayrıca alınacak tuzların içinde hiçbir oranda toprak, kil ve benzeri yabancı madde bulunmaması gerektiğinin de altı çizilirken, Karayolları Teknik Şartnamesindeki özelliklere de uygun olması gerektiği belirtildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.