Mamak'a yeni anaokulu: İngilizce eğitimi ile öne çıkacak

Mamak'a yeni anaokulu: İngilizce eğitimi ile öne çıkacak

Mamak'ta bulunan Ay Yolu Anaokulu açılışına yoğun katılım gerçekleşti. Okul Sahibi Betül Araz, 3-6 yaş arası çocuklar için birebire yakın eğitim, tam zamanlı İngilizce ve doğa etkinlikleri sunacaklarını belirtti.

Ay Yolu Anaokulu Mamak’ta açıldı. Katılımın yoğun olduğu açılışa Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl ve Mamak Kırşehirliler Derneği Başkanı Kani Araz yer aldı. Gazetemize konuşan Okul Sahibi Betül Araz, “İyi Bir nesil gökten zembille inmeyecek o nesil biz olacağız ve o nesli biz yetiştireceğiz” dedi. Araz, 3-6 yaş arası çocuklar için birebire yakın eğitim sağlamak amacıyla ortalama 12 kişilik sınıflar planladıklarını ve akıl-zeka sınıfları, tam zamanlı İngilizce eğitim ile yaz döneminde doğa etkinlikleri sunacaklarını belirtti. Çocuklara sevgiyi aşılamanın önemine değinen Araz, iş dünyasında kadınların birbirlerine destek olduklarını ve işletme açmak isteyenlerin cesaretle adım atmaları gerektiğini vurguladı.

2.jpg

ÇOŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Yoğun katılımla gerçekleşen açılışta Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl ve Mamak Kırşehirliler Derneği Başkanı Kani Araz yer aldı. Açılış öncesi dualar edilirken açılış sonrasında misafirlere tatlı ve içecek ikram edildi. Kurdele kesiminden sonra okulu gezen davetliler sınıfları ve laboratuvarları inceleyerek projeyle ilgili detaylı bilgi aldılar.

4-001.jpg

BİREBİRE YAKIN EĞİTİM

Bire bir eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Okul Sahibi Betül Araz, “3-6 yaş arasında ortalama 12 kişilik 6 sınıfımız olacak. Biz çocuklarımızla birebire yakın bir eğitim gerçekleştirmek istiyoruz. Her birinin ayrı bir şefkate ve eğitime ihtiyacı var. Bu nedenle sınıflarımızı az kişi tutuyoruz. Bununla birlikte, akıl ve zeka sınıfımız, tam zamanlı İngilizce eğitimimiz ve yaz döneminde 2 gün okul içinde, 3 gün okul dışında gerçekleşecek doğa etkinliklerimiz olacak” diye konuştu.

Betül Araz, “Gelecek neslin ilk tohumları olan çocuklarımıza biz bu okulda doyasıya sevgiyi öğreteceğiz. Özellikle 0-6 yaş arasında bir çocuk ne kadar sevilirse o kadar sevmeyi biliyor. Alfabe, toplama ve çıkarma ömür boyunca öğrenilebilecek şeyler biz ilk olarak insanları mutlu etmeyi ve sevme bilincini aşılayacağız” dedi.

3-001.jpg

“KADINLAR DESTEK OLUYOR”

Okulu açma sürecinde hiç zorlanmadığını belirten Araz şu ifadeleri kullandı:

“Kadınlar artık bu konularda birbirlerine çok güzel destek oluyorlar. Bu destek an başta ailemden geldiği için okulu açma ve hazırlama sürecinde hiç zorluk yaşamadım. Kendi işletmesini açmak isteyen ama cesaret edemeyen kadınlara asla korkmamalarını söylemek istiyorum. Önemli olan merdivene ilk adımı atmak. O ilk adım atıldıktan sonra geri kalan kısmı çok hızlı ve kolay bir şekilde geçiyor.”

Kaynak:İlksayfa Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.