Mamaklı Kırşehirlilerden “32. Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’ne” yoğun ilgi

Mamaklı Kırşehirlilerden “32. Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’ne” yoğun ilgi

Ankara’da yaşayan Kırşehirliler “32. Ceviz Kültür ve Sanat Festivali” ne yoğun ilgi gösterdi. Mamak Kırşehirliler Derneği Başkanı Kani Araz, “Destekleri için Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile desteklenen ve Kaman Belediyesi tarafından organize edilen 32. Ceviz Kültür ve Sanat Festivaline Ankara’dan yoğun katılım sağlandı. Mamak Kırşehirliler Derneği Başkanı Kani Araz gazetemize özel yaptığı açıklamalarda, “Kaman Belediye Başkanımıza Kırşehirli Dernekler Federasyon Genel Başkanımız Hilmi Bey’e ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye teşekkür ederiz. İnşallah bundan sonra da Kaman’ımız için çalışarak hemşerilerimize vefa borcumuzu ödemeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

cevizz.jpg

“BAŞKAN KÖSE’YE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Araz festival hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Mamak’ta yaşayın Kırşehirliler olarak Mamak Belediye Başkanımız Murat Köse’nin verdiği otobüs desteği ile festivale katılım sağladık. Mamak’tan ve Ankara’nın diğer ilçelerinden de hemşerilerimiz katılım da bulundu. Destekleri için Mamak Belediye Başkanımız Murat Köse’ye teşekkürlerimizi sunarız. Bütün üyelerimizi özellikle kadın kollarımızı festivalde buluşmasını sağladık. Dolayısıyla hem sılayı İbrahim yapmış olduk. Hem de hemşerilerimizle buluştuk. Kırşehirliler olarak festivalden dolayı mutlu olduk”

kk.jpg

“KAMAN’IMIZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Araz; “Ülkemizde Kaman’ın ayrı bir yerinin olması özellikle yöresel ürünü olan ceviz yetiştiriciliğinin önemine dikkat çekilmesinden mutlu olduk. Kurulan tesislerinde kadın girişimcilere tahsis edilmesi bizi ayrı mutlu etti. Biz tekrardan Kaman Belediye Başkanımıza Kırşehirli Dernekler Federasyon Genel Başkanımız Hilmi Bey’e ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye teşekkür ederiz. İnşallah bundan sonra da Kaman’ımız için çalışarak hemşerilerimize vefa borcumuzu ödemeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

ceviz.jpg

USTALARA ÖDÜLER VERİLDİ

Kırşehir'in Kaman ilçesinde 32. kez düzenlenen Ceviz Kültür ve Sanat Festivalinin açılış töreninde, Kaman cevizinin ince kabuğu ve benzersiz lezzetiyle ünlü olduğu vurgulandı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunma etkinliğiyle başlayan festival, Atatürk Caddesi'nde renkli bir kortej yürüyüşü ile devam etti. Korteje Kırşehir Vali Yardımcısı Zikri Şahin, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Festival kapsamında yılın en iyi ceviz bahçesi sahibine ve yılın cevizli baklava ustalarına ödüller verildi. Ayrıca, protokol üyeleri festival alanında stant açan üreticileri ve esnafı ziyaret ederek, ürünler hakkında bilgi aldılar.

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.