Mamak’ta 3 kişiyi aracıyla yaralayan sanığa 25 yıl hapis

Mamak’ta 3 kişiyi aracıyla yaralayan sanığa 25 yıl hapis

Ankara Mamak’ta trafikte tartıştığı 3 kişiye aracıyla çarpıp yaraladığı için tutuklu yargılanan Murat Üneş’e ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 25 yıl hapis cezası verildi

Mamak’taki Yeni Bayındır Mahallesi Sağduyu Caddesi’nde 25 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşen olayda, alkollü olduğu tespit edilen Murat Üneş aracıyla, Esra Yavuz’un kullandığı otomobile çarptı. Çarpışmanın ardından Murat Üneş’in alkollü olduğunu gören Uğur Yavuz polise haber vereceğini söyledi. Bunun üzerine Üneş, tartıştığı Uğur Yavuz'u eliyle itip, yere düşürdükten sonra tekrar araca binerek otomobiliyle ayağının üzerinden geçti. Murat Üneş, daha sonra yoldan geçen ve Yavuz'a yardım etmek isteyen Hatun Gülşen'e de çarpıp yola devam etti. Yaklaşık 100 metre ilerledikten sonra geri dönen Üneş, bu kez de Esra Yavuz'un üzerine aracını sürüp, ayaklarının üzerinden geçti. 3 kişinin yaralanmasına neden olan Üneş gözaltına alınarak tutuklandı.

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS SUÇUYLA İDDİANAME AÇILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklu sanık Murat Üneş hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan açılan iddianamede; öldürmeye elverişli otomobili müştekilerin üzerine birkaç kez sürmesinin 'öldürmeye teşebbüs' suçu kapsamında olduğu belirtilerek şüphelinin 27 yıldan 45 yıla kadar hapsi istendi. İddianame, Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilerek dava açıldı.

25 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Murat Üneş, taraf avukatları ve müştekiler hazır bulundu. Avukat beyanlarının ardından söz hakkı verilen Üneş, kimseyi öldürmek gibi bir niyetinin olmadığını iddia ederek, "Ben kesinlikle bu kişileri tanımıyorum. Beni taşlamaya başladıkları için oradan kaçmak zorunda kaldım. Eğer kaçmasaydım bana zarar vereceklerdi. Aylardır cezaevindeyim, tahliye olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.
Mahkeme, sanık Murat Üneş'e her kişi için 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 8'er yıl 4'er ay olmak üzere toplam 25 yıl hapis cezası verildi.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.