Mamak’ta inşa edilen konutların kura çekimi yapıldı

Mamak’ta inşa edilen konutların kura çekimi yapıldı

Mamak’ta inşa edilen konutların kura çekimi programına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldı. Aynı zamanda Şehit Hamza Halit Sülün Millet Bahçesi için ilk fidan dikimi de yapıldı.

Mamak Diriliş Mahallesi İlk Kura Çekim Töreni ve Millet Bahçesi ilk fidan dikimine katılan Bakan Kurum, yeşil alanların ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Kurum, Ankara'nın tüm ilçelerinde 39 bin konutun dönüşümünün bittiğini, çok sayıda Ankaralının sağlıklı ve güvenli yuvalarda barınmalarını sağladıklarını ifade etti. Kurum, aynı zamanda tüm ilçelerde toplam 5 bin konutun dönüşümüne devam ettiklerini açıkladı.

Kurum Ankara genelinde yapımı biten, sürmekte olan ve başlanacak projelere ilişkin bilgiler verdi. Kurum, merkez ve çevre ilçelerde altyapı, yenileme, tarihi yapılara uygun ihya çalışmaları, yeşil alan ve çevre düzenlemeleri yapıldığını duyurdu.

YEŞİL MARKA MİLLET BAHÇELERİ

Kurum, Mamak'ta farklı mahallelerde kentsel dönüşüm projelerinin yapıldığına işaret etti. Kurum, 9 bin 694 konutun hak sahiplerine teslim edildiğine dikkat çekerek, günümüzde de 519 yeni konutun kurasını çekeceklerini vurguladı. Kurum, ‘İlk Evim İlk İş Yerim Projesi’ kapsamında da Mamak'ta 3 bin 645, Ankara'da ise 18 bin 139 konut inşa edildiğini belirtti. Konut imarlı 100 bin konutluk arsanın da ilk kez ev sahibi olacakların hizmetine sunulacağını anımsattı.

Bakan Kurum, Millet bahçelerinin Türkiye'nin "yeşil markası" haline geldiğini söyleyerek, 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Kurum, bugün de Mamak'ta Şehit Hamza Halit Sülün Millet Bahçesi'nde ilk fidanları toprakla bir araya getireceklerini ifade ederek projenin, TOKİ Başkanlığınca Mamaklı vatandaşlar için hayata geçirdikleri en gözde proje olduğunu aktardı. Kurum, “Bahçemiz 58 bin metrekare, bulunduğu konum itibarıyla buradaki vatandaşlarımızın yürüme mesafesinde ulaşabileceği bir proje olacak. İçerisinde çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, gençlerimizi kıraathanede ders çalışabilecekleri, kadınlarımızın kadın kooperatifi binasında el emeklerini, göz nuru projelerini yapabilecekleri, otoparkıyla mescidiyle muhteşem bir sosyal yaşam alanı olacak. İnşallah bu eserimizi de 2023 yılı içerisinde tamamlayacağız, Mamak'a, Mamak'ın gençlerine, çocuklarına armağan edeceğiz" şeklinde konuştu.

amamakta-insa-edilen-konutlarin-kura-cekimi-yapildira.jpg

“TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KONULMUYORDU”

Her tarafın yeşil alanlarla kaplandığı bir Ankara hayal ettiklerini dile getiren Kurum, bu dönemlerde Ankara'nın tarihi birikimine sahip çıkılmadığını söyledi. Kurum, “Geçen yıllara rağmen taş üstüne taş koyulmamaktadır. 3,5 sene geçti, 4 sene oldu neredeyse. 4 sene içerisinde maalesef bizim bıraktığımız Ankara geriye düşmekte. Ankara'nın geleceği, çalışır vaziyette teslim aldıkları kurumları bile çalıştıramayanların ellerinde heba olmaktadır. Başkentimizin çeyrek asırda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bütün ülkemizde üretim hamlesiyle kazandırdığı her şey, siyasi ikbal kavgalarının gölgesinde birer birer harcanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, TOKİ tarafından Mamak Diriliş Mahallesi'nde inşası tamamlanan 519 konutun kura çekimi yapıldı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.