Mamak’ta inşaat alanının yanındaki 2 bina boşaltıldı

Mamak’ta inşaat alanının yanındaki 2 bina boşaltıldı

Ankara Mamak’ta temel kazma çalışmaları yapılan bir inşaatın bitişiğindeki 2 bina hasar gördü. Apartman sakinleri duruma tepki gösterirken bina güvenlik sebebiyle boşaltıldı.

Mamak ilçesi Fahri Korutürk Mahallesi 881. Sokak'ta inşaat için temel kazma çalışmaları yapılan alanın bitişiğindeki binaların akşam saatlerinde sallanması üzerine, apartman sakinleri panikle dışarı çıktı. İnşaat çalışmaları sebebiyle binanın temel kısmında göçük olduğunu gören vatandaşlar, ekiplere haber verdi. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Temel kazı alanında göçüğün oluştuğu alana iş makinesiyle dolgu yapıldı. Hasar gören 2 bina güvenlik nedeniyle boşaltıldı. Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı da olay yerinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Mamakta sallanan bina sakinleri dışarıda

“DEPREM Mİ OLUYOR PSİKOLOJİSİNE GİRİYORDUK”

Boşaltılan apartmanın sakini Akın Aygün, AA muhabirine, binanın önünde inşaat başladığından beri taş kırıldığını ve bu sürede evin sürekli sallandığını aktardı.

Aygün, "Deprem mi oluyor psikolojisine giriyorduk çünkü ev sallanıyordu. En son artık annem, ben ve binanın diğer sakinleri sürekli uyardık 'Çok fazla yaklaşmayın.' diye. Bugün 19.30 saatlerinde bir anda binada bir ses duyduk. Balkona çıktım direkt. Garajda çökme oluşmuş. Garajın altı olduğu gibi, 3-4 metre boyunca kaymış. Ondan sonra biz de hemen indik" şeklinde konuştu.

Binaların boşaltılması nedeniyle herkesin dışarıda beklediğini söyleyen Aygün ve diğer apartman sakinleri, konuya ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini iddia ederek tepki gösterdi.

RİSK SAPTANMADI

Fahri Korutürk Mahallesi 874'üncü Sokak'ta, dün akşam, apartman inşaatı yapılan arazinin bitişiğindeki Aşılı ve Gül Hatun apartmanlarının istinat duvarı kısmen çöktü. AFAD, itfaiye ve belediye ekipleri, bölgeye sevk edildi. Her 2 binada bulunan 34 daire, tedbir amacıyla tahliye edildi. Apartman sakinleri, geceyi yakınlarının yanında geçirdi. Bölgede yapılan incelemeler sonunda tahliye edilen binalarda risk saptanmadı ve daire sahiplerine evlere girebilecekleri söylendi. Bunun üzerine bina sakinleri, tekrar evlerine girmeye başladı. Kısmen çöken istinat duvarında ise güçlendirme çalışması yapıldı.

AA / DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.