Mamak’ta spor salonu yardım mağazasına dönüştürüldü

Mamak’ta spor salonu yardım mağazasına dönüştürüldü

Ankara Mamak’ta bulunan spor salonu, deprem bölgesinden Ankara’ya gelen depremzedeler için yardım mağazası olarak kullanılmaya başlandı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ili etkileyen 2 büyük depremden sonra, yurdun dört bir yanında depremden etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyaları başlatıldı. Ankara'nın Mamak ilçesindeki Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda da hem depremzede vatandaşlara gönderilmek için ihtiyaç malzemeleri hazırlandı hem de deprem bölgesinden Ankara'ya gelen vatandaşlar için psikolojik desteğin yanı sıra ihtiyaç malzemesi desteği verilmesine başlandı. Toplanan yardımlar türüne, cinsiyete ve yaşa göre ayrılıyor. Daha sonra eşyalar ayrı ayrı reyonlara dizilerek depremzedeler için hazır hale getiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın görevlileri de oluşturulan merkezde, depremzedelere psikososyal destek veriyor.

“GEREKLİ PSİKOLOJİK DESTEK VERİLİYOR”

Yardım faaliyetlerini koordine eden Mamak Belediyesi görevlisi Âlim Hamza Kaymaz, "Buraya gelen depremzedelere ekiplerimiz gerekli psikolojik desteği veriyor. Daha sonra bu kişilerin ikametgâhları kontrol ediliyor. 'Geçekten deprem bölgesinden mi gelmiş, gerekten ihtiyacı var mı' diye kontrol sağlanıyor. Daha sonra hanede kaç kişilerse ona göre isim listesi alıyoruz. Daha sonra ise içeriye girip buradan ihtiyaçları kadar destek sağlanıyor. Bundan sonraki süreçte ise gıdadan tutun da hijyen malzemelerine kadar ihtiyaçları karşılanıyor. En sonunda sayım yaparak teslimatlarını gerçekleştiriyoruz. Bu depremzedelerin ikametgâhları da bizde olduğu için sonrasında da ihtiyaçları olunca bize ulaşabiliyorlar. Daha sonra biz ikametgâhlarına da ürün desteği sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum