Manavgat’ta aslan dehşeti: 1 kişi ağır yaralandı
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, özel bir hayvan parkında bulunan erkek aslan kafesinden kaçtı. Aslanın saldırısına uğrayan Süleyman Kır ağır yaralandı. Kaçan aslanın yakalanması için bölgede geniş çaplı çalışma başlatıldı.
Olay, Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan özel bir hayvan parkında meydana geldi. Parkta bulunan erkek aslan, henüz belirlenemeyen bir nedenle kafesinden kaçarak çevrede dolaşmaya başladı. Aslan, bu sırada tesiste çalışan 38 yaşındaki Süleyman Kır’a saldırdı.Ağır yaralanan Kır'ın bir kulağının koptuğu vücudunun belli yerlerinde ise yaralanmalar olduğu öğrenildi, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
EKİPLER SEFERBER OLDU
Olayın ardından jandarma, polis ve doğa koruma ekipleri bölgede aslanı yakalamak için geniş çaplı arama çalışması başlattı. Vatandaşların bölgeye yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Ormanlık alanlar ve çevre köy yolları kontrol altına alınırken, drone destekli arama çalışmaları da yürütülüyor.
Manavgat Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Aslanın yakalanması için tüm birimlerimiz koordineli şekilde çalışmaktadır. Halkımızın can güvenliği önceliğimizdir" denildi.
HAYVAN PARKINDA GÜVENLİK İHMALİ Mİ VAR?
Olay sonrası hayvan parkındaki güvenlik önlemleri sorgulanmaya başlandı. Aslanın kafesinden nasıl kaçtığıyla ilgili inceleme başlatılırken, park yönetimi konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.