Manisa Belediyesi'ndeki gerginlik spor camiasına da sıçradı

Manisa Belediyesi'ndeki gerginlik spor camiasına da sıçradı

Manisa Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları gündem oldu. Yeni belediye başkanı bu iddiaları ortaya atarken, bir kriz de spor camiasından geldi. Zeyrek, " Manisa FK'nin belediyeden çıkmasını istiyorum" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek katıldığı bir televizyon programında ortaya attığı yolsuzluk iddiaları hakkında konuştu. Zeyrek, "Bağımsız denetçilerle anlaştık, on yıl geriye dönük tüm dosyaları inceleyecekler" dedi.

"PAZAR GECESİNDEN BAŞLAYAN OLAĞANÜSTÜ HAL VAR"

Manisa Belediyesine yönelik ortaya atılan iddialar gündem oldu. İddiaları ortaya atan CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek bu olayları pazar gecesinden başlayan olağanüstü hal olarak değerlendirdi. Zeyrek, Manisa'nın eski Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü hedef alarak, "Belediye'deki dosyalar imha ediliyor. Dün itibariyle 610 milyon TL'ye Manisa Belediyesinden cari borç diye ödeme yapmaya çalıştılar. Halkımın parasını artık rantçılara yedirmeyeceğim. Bağımsız denetçilerle anlaştık, on yıl geriye dönük tüm dosyaları inceleyecekler. Bu denetçi firmaların raporlarını halkımla paylaşacağım. Öncelikle nasıl bir belediye aldığımızı tespit etmem gerekiyor. Herhangi bir suç teşkil varsa bunlarında üzerinde gideceğim" dedi.

"TESİSLERİ BOŞALTIN"

Seçimlerden sonra Manisa Belediyesindeki yolsuzluk iddiası tartışmaları devam ederken, bu kriz spor camiasına da sıçradı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı olan Ferdi Zeyrek, Manisa FK'nın kullandığı belediye tesislerinin boşaltması konusunda açıklama yaptı.

Ferdi Zeyrek şunları kaydetti:

"Manisa FK, belediyenin tesislerini, otobüsünü, benzinini kullanıyor. Manisa FK'nın sahibine de ilettim.Cuma sabah itibariyle Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tesislerinden çıkmalarını istiyorum. Alt ligdeki çocuklarımızın ve onların ailelerinin bütün emanetleri bende, en ufak bir kaygıları olmasın. Basketbol takımımız devam edecek. Pazar günü Play-Off için çok önemli bir maç var oraya gideceğiz. Manisa FK artık belediye tesislerini kullanmayacak" dedi. Manisa FK ise konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı. Tarafların arası seçimler öncesinde de karşılıklı açıklamalarla gerilmişti. Cuma sabahı itibariyle Manisa Büyükşehir Belediyesi tesislerinden çıkmalarını istiyorum" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.