Manisa tarihinde bir ilk: CHP sandıktan birinci çıktı

Manisa tarihinde bir ilk: CHP sandıktan birinci çıktı

Manisa'da yerel seçimlerin sonuçları açıklandı. CHP tarihi bir zafer elde etti. Sonuçlara göre CHP İlk defa Manisa'da birinci parti olarak çıktı. MHP'nin tüm belediyeleri kaybetmesi ve AK Parti'nin sadece 2 ilçe kazanması büyük dikkat çekti.

Manisa'nın büyükşehir belediyesi ile birlikte toplam 15 belediyede CHP adayları önde bulunuyor. CHP'nin Şehzadeler Belediye Başkan adayı Gülşah Durbay, Manisa tarihinde ilk kez bir kadın belediye başkanı olarak seçildi.

1.jpg

KUTLAMALAR YAPILDI

Seçim sonuçlarına göre,CHP'li adaylar Manisa'da önemli ilçelerde başarı sağladı. Manisa Büyükşehir'de Ferdi Zeyrek, Yunusemre'de Semih Balaban, Şehzadeler'de Gülşah Durbay, Akhisar'da Besim Dutlulu, Turgutlu'da Çetin Akın, Alaşehir'de Ahmet Öküzcüoğlu, Salihli'de Mazlum Nurlu, Gördes'te İbrahim Büke, Ahmetli'de Fuat Mintaş, Kırkağaç'ta Üstün Dönmez, Köprübaşı'nda Fatih Taşlı, Kula'da Hikmet Dönmez, Sarıgöl'de Tahsin Akdeniz, Soma'da Sercan Okur, Gölmarmara'da Cem Aykan gibi isimler başarılı oldu.

Sonuçlarının netleşmeye başlamasıyla birlikte Manisa'da CHP'liler araç konvoylarıyla kutlamalara başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni kazanan CHP adayı Ferdi Zeyrek ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, vatandaşlara yaptıkları konuşmalarda Manisa'yı gerçek belediyecilikle tanıştıracaklarını belirterek, çalışmalarına hız vereceklerini vurguladı. CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper de kutlamalarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in selamını iletti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.