Manisa ve İzmir’i birleştiren nokta: “Spil Dağı”

Manisa ve İzmir’i birleştiren nokta: “Spil Dağı”

Ege Bölgesi’nin en yüksek noktalarından biri olan Spil Dağı, bulundurduğu seyir terası ile birlikte Manisa ve İzmir’i görüyor.

Manisa'da bin 517 metre yükseklikteki Spil Dağı Milli Parkı'nda bulunan seyir terasları sayesinde İzmir ve Manisa kuşbaşı izlenebiliyor. 2017 senesinde dönemin Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Spil Dağı Milli Parkı'nda turizmi canlandırmak amacıyla Manisa ovasına hakim noktalarda belirli mesafelerle 9 seyir terası inşa edilmeye başlanmış ve gerçekleştirilen çalışmalarla vatandaşlara önemli bir hizmet edilmişti.

spil-dagi-2.jpg

Spil Dağı Milli Parkı'na çıkan vatandaşların Manisa'yı ve komşusu İzmir'i bin 517 rakımdan izleyebilmesine olanak sağlıyor. Manisa ve İzmir’in aynı noktadan görüldüğü yer olan Spil Dağı ziyaretçileri “Manisa ve İzmir'i aynı anda görebiliyoruz. Eskiden insanlar gelip dağın yamaçlarına oturuyordu, çok tehlikeli oluyordu ama bu şekilde yapılan seyir terasları çok iyi oldu. Müthiş bir doğa güzelliği var” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

spil-dagi-3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.