Mansur Yavaş metro çalışmalarına ilişkin bilgi verdi

Mansur Yavaş metro çalışmalarına ilişkin bilgi verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, metro ağı için çalışmaların sürdüğünü kaydetti ve proje aşamalarına ilişkin bilgi verdi.

Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ankara'da metro ağı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Yavaş, "Daha önce projesi ve resmi tüm süreçleri tamamlanan, ihale aşamasında olan Mamak Metrosu'nun ardından, Koru Bağlıca - Koru Yaşamkent Uzatma Hattı (9,36 km, 5 istasyon) PROJESİ TAMAMLANDI ve bugün incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na teslim edildi." ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLER-OVACIK PROJESİ TAMAMLANDI

metro-ic-001.jpg

Mansur Yavaş, paylaşımının devamında 7,69 km ve 4 istasyonu kapsayan Keçiören Şehitler - Ovacık Uzatma Hattı projesinin de tamamlandığını ve incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na teslim edildiğini kaydetti.

SİNCAN METROSU İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Başkan Yavaş, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Projesi yapılan Kızılay - Dikmen ve Çayyolu - Sincan Hatları dahil 5 projede, güncel olarak projelere eklenen duraklar dahil 51,33 km'lik yeni metro hatlarımız için gün kaybetmeden çalışmaya devam ediyoruz. Havalimanı Metrosu'nun sorumluluğu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda olduğu için belediye olarak bir çalışma yapamadığımızı ayrıca belirtiyorum." ifadelerini kullandı."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.