Mansur Yavaş duyurdu: Batıkent Rekreasyon Alanı için geri sayım başladı

Mansur Yavaş duyurdu: Batıkent Rekreasyon Alanı için geri sayım başladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Batıkent Rekreasyon Alanı için tarih verdi.

Yenimahalle'de atıl durumda bulunan 431 bin 600 metrekarelik alana kurulan Batıkent Rekreasyon Alanı için çalışmalarda sona gelindi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından müjdeli haberi duyurdu. Yavaş'ın paylaşımında şunlar yer aldı:

"Atıl durumda bulunan 431 bin 600 metrekarelik alana kurulan Batıkent Rekreasyon Alanı’nın ilk etabını 10 Mart’a kadar tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz.

İçerisinde BelPa Kafe, Gençlik Merkezi ve Yaşlı Kreşi gibi sosyal imkânların bulunduğu tesisimiz Ankara’ya çok yakışacak."

7 BİN 100 AĞAÇ VE 300 BİN BİTKİ

Batıkent Rekreasyon Alanı'nda Ankara’nın doğal bitki örtüsü ile iklim şartlarına uygun 7 bin 100 ağaç ve 300 bin bitki yer alacak 3 bin 676 metrekarelik hiçbir kimyasal kullanılmadan bitkiler ve mikro-organizmalar yoluyla kendi kendini temizleyen biyolojik gölet ile birlikte parkta, spor için 17 kilometre yürüyüş yolu ve 6 kilometre bisiklet parkuru halkla buluşturulacak.

BİRÇOK ETKİNLİĞİ İÇİNDE BARINDIRACAK

Ankara'ya kazandırılan alanda gençlik merkezi, kadınlar lokali, sergi salonu, çay bahçesi, kafe, mescit, çok amaçlı salon, otopark ve büfelerin yanı sıra iki adet kapalı spor tesisi, basketbol ve mini futbol sahası ve tenis kortu ile birer adet voleybol ve profesyonel futbol sahası yer alacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.