Mansur Yavaş duyurdu: Mamak metrosunun yapımı ihaleye çıktı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından ön yeterliliği sağlayan 9 firmanın ihaleye davet edildiğini açıkladı.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile kredi sözleşmesi imzalayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, projede ön yeterlilik ihalesinden sonra ikinci aşamaya geçti.
Bu kapsamda ihale için 9 Kasım'da ilana çıkılırken, başvuran 11 firma arasından ön yeterlilik şartlarını sağlayan 9 firma ihaleye davet edildi. İhalenin, Ocak 2024 sonunda sonuçlanması, sözleşmenin de martta imzalanması hedefleniyor.
EBRD'nin kurallarına göre yürütülen ihaleye, ön yeterlilik şartlarını sağlayarak davet edilen firmalar şöyle:
"Cengiz İnşaat, Kalyon İnşaat, Kolin İnşaat, Makyol, Yapı Merkezi, Gülermak, Rönesans, Aga - Özgün Ortaklığı ve Dillingham İnşaat."
MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA
ABB Başkanı Mansur Yavaş, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dikimevi-Natoyolu (Mamak) Metrosu’nun ön yeterlilik ihalesinden sonra 2. aşamaya geçtik. EBRD’nin son değerlendirmeleri sonucunda ön yeterliliği sağlayan 9 firma ihaleye davet edildi. İhalenin ocak ayı sonunda sonuçlanmasını hedefliyoruz. Aynı zamanda diğer metro hatlarımızın proje çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.