Mansur Yavaş duyurdu: Tarihi Ulus Meydanı canlanıyor! İşte son hali

Mansur Yavaş duyurdu: Tarihi Ulus Meydanı canlanıyor! İşte son hali

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan tarihi Ulus Meydanı, yeniden hayat buluyor. Mansur Yavaş, kısa süre sonra yeni görünümüne kavuşacak olan Ulus Meydanı'nın yapım aşamasına dair video paylaştı. İşte Ulus'un son hali:

Başkentin merkezi noktalarından biri olan ve Ankaralıların uğrak noktası Ulus, baştan aşağı değişiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ulus ve çevresini canlandırmak için başlatılan projede çalışmalar aralıksız sürüyor.

Tarihi 100. Yıl Çarşısı'nın ve Ulus Meydanı'nın akıbetiyle ilgili yapılan anketin ardından yüzde 70 oy alan ‘Ulus Meydan Tasarım Projesi’nin çalışmalarına başlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Meyan Tasarım Projesi yapımına tüm hızıyla devam ediyor.

7 BİN 800 METREKARELİK BİR ALAN

Projenin tamamlanmasının ardından Başkentliler; açık sergi alanları, yeşil doku ve peyzaj alanları, nitelikli kent mobilyaları, oturma grupları, aydınlatma elemanları, kafeterya ve 216 araçlık otoparkın olduğu 7 bin 800 metrekarelik bir meydana kavuşacak.

ekran-alintisi.jpg

Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından Ulus Meydan Tasarım Projesi'nin son halini paylaştı. Yavaş, paylaşımında, "Başkentte tarihi dönüşümlerle kültürel miraslarımıza yeniden can veriyoruz. 7 bin 800 metrekarelik Ulus Meydan Tasarım Projemiz ile; yeşil alanlar, modern kent mobilyaları, açık sergi alanları, kafeterya ve 216 araç kapasiteli otoparkı hizmete sunacağız" ifadelerine yer verdi.

Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çalışmaların son haline dair video da paylaştı. Videoda, yapılan çalışmalar ve Ulus Meydan'ın nasıl görüneceğine dair görseller bulunuyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.