Mansur Yavaş: “Tekrar tarıma yönelmemiz gerekiyor”

Mansur Yavaş: “Tekrar tarıma yönelmemiz gerekiyor”

Ankara’da düzenlenen etkinlikte Kırsal Kalkınma Kooperatif, Birlik ve Dernekleriyle bir araya gelen ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da tarıma yönelinmesi gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları çerçevesinde Kırsal Kalkınma Kooperatif, Birlik ve Dernekleriyle bir araya geldi. Ankara’daki etkinlikte katılımcılara seslenen Başkan Yavaş, “Ankara’da tekrar tarıma yönelmemiz gerekiyor” dedi.

tarim-3.jpg

“GELECEĞİN EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİ GIDA OLACAK”

Ankara’daki Kırsal Kalkınma Kooperatif, Birlik ve Dernekleri vasıtasıyla çiftçilerle bir araya gelen Başkan Mansur Yavaş, gelecekteki en büyük zenginliğin gıda olacağından söz ederek Ankara’da tarıma yönelinmesi gerektiğini söyledi. Mansur Yavaş konuşmasında;

“Bizim Ankara’da tekrar tarıma yönelmemiz gerekiyor. Ankara’da ve ilçelerde gördüğünüz bütün binaların toplamı Ankara’nın sadece yüzde 3’üne eşit. Ankara’nın yüzde 97’si hala boş tarla, boş arazi. Bunların en az yüzde 50’si de tarıma uygun. Mesele buna bir şekilde destek olup insanların tekrar üretmesini sağlamak. 5 yıl içerisinde verdiğimiz destek 880 milyon lira yani bir milyar liraya yakın destek olduk. Geleceğin en büyük zenginliği gıda olacak. Biz görevde bulunduğumuz sürece desteklerimizi bütçemizle bu işe ayırdığımız payı artırarak sizleri desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

tarim-2.jpg

ÜRETTİKÇE VARIZ, ÜRETTİKÇE KAZANIRIZ

Çiftçilerle buluşan ve onlara seslenen Başkan Yavaş, programla ilgili sosyal medyadan paylaşım yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Kırsal Kalkınma Kooperatif, Birlik ve Dernekleriyle bir araya geldik. Geleceğin en büyük zenginliği gıda olacak, farkındayız. Bu yüzden üretimden vazgeçmedik, üreticimizi yalnız bırakmadık. 5 yılda yaklaşık 1 milyar lirayı çiftçimize destek için kullandık. Ürettikçe varız, ürettikçe kazanırız.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.