Mansur Yavaş yerel seçim öncesi moral tazeledi

Mansur Yavaş yerel seçim öncesi moral tazeledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Avrupa Konseyi tarafından 'Avrupa Yönetişim Mükemmelliği Markası' ile ödüllendirildi. ABB Başkanı Mansur Yavaş yerel seçimlere yüksek moral ve arkasına kattığı ivme ile hazırlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Avrupa Konseyi tarafından belirlenen '12 İyi Demokratik Yönetişim İlkesi' çerçevesinde incelendi.

ABB şeffaflık, katılım, hesap verebilirlik, hukukun üstünlüğü, etik davranış, değişime açık olma, insan hakları, sürdürülebilirlik, sağlam mali yönetim, yetkinlik, verimlilik ve duyarlılık gibi kriterlere uygunluğuyla ödüle layık görüldü.

2-003.jpg

HALKIN PARASI HALKA HARCANIYOR

Ödül töreninde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara halkının parasını harcıyoruz. Paranın sahibine sormak lazım. Halkın parasını 'projem var' diye boşa atamazsınız. Bu kararı alırken katılıma açık olmanız lazım. Belediyeler vatandaşa hayır demeyen, vatandaşlarla iletişim kuran iradelerdir" ifadelerini kullandı.

1-002.jpg

AVRUPA’DA ETKİLİ BİR ÖDÜL

ABB'nin kazandığı 'Avrupa Yönetişim Mükemmelliği Markası', Avrupa'da yerel yönetimler arasında iyi ve demokratik yönetimin standart haline gelmesini hedefleyen bir ödül olarak biliniyor.

Avrupa Konseyi İyi Yönetişim Uzmanlık Merkezi Başkan Yardımcısı Niall Sheerin, ödülün aynı zamanda bir siyasal iletişim aracı olduğunu belirterek, "Belediyeler için yönetim aracı ve farklı paydaşların iyileştirme amacıyla kullanacağı ölçüm aracı" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.