Mansur Yavaş’ın açıklamaları tekrar gündemde: Sözde hayvanseverler çalışanları taşlamış!

Mansur Yavaş’ın açıklamaları tekrar gündemde: Sözde hayvanseverler çalışanları taşlamış!

Türkiye başıboş köpek sorununu tartışmaya devam ederken, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın aylar önce yaptığı bir konuşma gündeme geldi. Köpek sorunu şikayeti üzerine Gölbaşı’na giden ABB ekiplerinin, sözde hayvanseverler tarafından taşlandığı ortaya çıktı!

Başıboş sokak köpeği sorunu Türkiye’de giderek büyüyen bir halk sağlığı ve güvenlik problemi haline geldi. Artan saldırılar, kuduz vakaları ve trafik kazaları vatandaşlar arasında ciddi bir tedirginliğe yol açıyor.

Geçtiğimiz yıl sokak köpekleri saldırıları nedeniyle 437 bin kişi sağlık kuruluşlarına başvurmak zorunda kaldı. Vatandaşlar hem fiziksel yaralanmalarla hem de psikolojik travmalarla mücadele ediyor. Kuduz gibi ölümcül hastalıkların yayılma riski önemli bir tehdit oluşturuyor.

4-001.jpg

MAMA LOBİSİ İŞ BAŞINDA

Uzmanlar Türkiye'deki sokak hayvanlarının sayısının 10 milyonu aştığını belirtiyor. Kontrolsüz artışın en büyük sebebi ise bilinçsiz besleme. Sokak hayvanlarının beslenmesi sorunu çözmekten ziyade daha da büyümesine neden oluyor.

Başıboş köpeklerin sokaklardan toplanmasına karşı çıkan bazı çıkar grupları, "hayvan hakları" adı altında hareket ederek çözüm çabalarının önünü tıkıyor. Özellikle hayvan maması satışı üzerinden çıkar elde eden grupların, insan hayatını hiçe sayarak durumu daha da karmaşık hale getirdiği belirtiliyor.

1-001.jpg

ÇALIŞANLAR TAŞLANMIŞ!

Tartışmalar devam ederken, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın BAKAP açılışında basın mensuplarına anlattığı anektod bir kez daha gündeme geldi.

Yavaş, bir şikayet üzerine Gölbaşı’na giden ABB ekiplerinin, sözde hayvanseverler tarafından taşlandığını ve belediye personellerinin alandan uzaklaşmak zorunda kaldığını söyledi.

2-001.jpg

HÜKÜMETE ÇAĞRI

Açıklamanın öne çıkan kısımları şöyle:

“Gölbaşı’nda bir hakim kızımız var. Apartmanın bahçesinde hayvanlar geziyormuş, şikayet etti. Ben çocuğumu bahçeye çıkaramıyorum dedi. Biz ABB araçlarını gönderdik. Ekipler bir hayvanı bile alamadan taşlanarak geri dönmek zorunda kaldı. Böyle bir sorun var, hükümet net bir şekilde bunu söylemeli. Çünkü biz baş edemiyoruz.

Atatürk Orman Çiftliği’nde açılışını yaptığımız alanda 50 tane saldırgan sokak hayvanı var. Gelen geçen insanlara, işçilere saldırıyorlar. Biz onları oradan almak istedik. Yenimahalle’den hayvansever vatandaşlar geldi, bunları buradan alamazsınız dediler”

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.