Marlin SİDA nedir? Marlin SİDA anlamı ne?

Marlin SİDA nedir? Marlin SİDA anlamı ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla “Mavi Vatana Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni” gerçekleştirildi. Peki, Marlin SİDA nedir? Marlin SİDA anlamı ne? İşte detaylar…

Türkiye’de son zamanlarda en çok merak edilen konulardan biri Marlin oldu. Özellikle gündemle birlikte insanlar Marlin ile ilgili olarak arama motorlarında araştırma yapmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda ASELSAN ve Sefine Tersanesi iş birliğinde yerli ve milli olarak geliştirilen MARLIN silahlı insansız deniz aracı (SİDA), Portekiz'de gerçekleştirilen NATO tatbikatında özellikleriyle öne çıkıyor. Peki, Marlin SİDA nedir? Marlin SİDA anlamı ne? Tüm detaylar haberimizde:

marlinn.jpg

MARLİN SİDA NEDİR?

Türkiye'yi NATO'da temsil eden ilk insansız su üstü aracı unvanına sahip MARLIN, ASELSAN'ın geliştirdiği üstün teknoloji yetenekleriyle rakiplerini geride bırakıyor. Dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü aracı unvanına da sahip olan MARLIN SİDA'nın kıyı veya açık denizde savunma ve taarruz maksatlı deniz harbi operasyonlarında kullanılması planlanıyor. Özel gövde tasarımı sayesinde en zorlu deniz koşullarında dahi görevleri yerine getirebilen MARLIN, farklı gövde formları ile operasyonel ihtiyaçlar doğrultusunda güdümlü füze, hafif torpido, 12.7 mm top, elektronik taarruz, elektronik destek, sonar menzilin genişletilmesini sağlayan sonobuoy, çekili dizin sonar sistemleri gibi farklı faydalı yükleri taşıyabiliyor.

MARLİN SİDA ANLAMI NE?

Marlin SİDA, Türkiye'yi NATO'da temsil eden ilk insansız su üstü aracı unvanına sahip olan deniz aracına verilen isimdir. Anlamı ile ilgili olarak detaylı bilgi bulunmamaktadır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.