Mavi Kapak Kampanyasına Devam

Mavi Kapak Kampanyasına Devam

Çankırı'daki mavi kapak projesi, engelli vatandaşlara umut oluyor. Küçük çocuklar, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye kazandırmak için adeta birbirleriyle yarışıyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

Belediyelerin sosyal sorumluluk projeleri takdir topluyor. Çankırı Belediyesi, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin etmek için 2010 yılında başlattığı ancak geçtiğimiz sene sonlandırdığı mavi kapak kampanyasını yeniden sürdürme kararı aldı.
YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında hayata geçirilerek tüm Türkiye’de hızla yayılan örnek mavi kapak projesi, Çankırı'daki engelli vatandaşlara umut oluyor. Çankırılıların yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya Çankırı Belediyesi'nce verilen seminerler de olumlu katkı sağlıyor. Minik ilköğretim öğrencileri de mavi kapak toplamak için adeta seferber olmuş durumda. Son olarak Güneş İlkokulu öğrencileri, yıl boyunca topladığı 450 kilogramlık mavi kapakla 83 yaşındaki diyaliz hastası ve felçli Sultan Baş’ı tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.

BAŞKANA TEŞEKKÜR

Güneş İlkokulu Okul Müdürü Muzaffer Dereli, “Öğrencilerim büyük bir heyecanla bir yıl boyunca birbirleri ile yarışırcasına topladıkları mavi kapakların tesliminin ardından Çankırı Belediyesi Sultan Baş annemize öğrencilerimizin adına  tekerlekli sandalye hediye etti" dedi. Dereli,  ülke çapında büyük bir ses getirmesine rağmen sonlandırılmış bir kampanyayı Çankırı’da devam ettirerek insanlarda çevreyi korumak ve engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak adına duyarlılık ve bilinç oluşturduğu için Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkürlerini iletti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.